Google Adsense tippek trükkök

Minél nagyobb a honlapod látogatottsága, annál több a bevételed. A látogatottság növelésének rengeteg módja van, többek között ez a honlap is erről szól.

Google Adsense tippek trükkök

Optimalizáld az oldaladat, hogy a keresőkben minél több kulcsszóra minél jobb pozíciókban jelenjen meg: első lépés, hogy regisztrálsz linktárakba, hogy minél több bejövő linked legyen az oldaladra.

Hirdetheted weblapodat különböző hirdetési rendszerekben is, erről bővebben a hirdetési stratégiák menüpontban olvashatsz!

Ha van már elegendő látogatód az alábbi két lehetőség közül választhatsz: az átkattintási arányod növekedjen, és/vagy a hirdetésekre fizetett összeg.

Adsense tippek, trükkök: az átkattintási arány növelése

A hirdetések elhelyezésén rengeteg dolog múlik. Az emberi szem F betű vonalai szerint járja be az éppen megtekintett weboldalt. Így legelőször a fejlécre, utána a bal oldali menüre pillant a látogatónk. Ezek úgy nevezett “narancsárga” területek, szem előtt vannak, azonban nem biztos, hogy az oldalra lépéskor a látogató már kattintani fog. Sokan azt mondják, hogy az oldal címe és a szöveges rész közé kell beiktatni, magyarul a látogató orra elé pofátlanul odatolni a hirdetéseket. Nagyon ajánlott a tartalom végére tenni például egy google adsense linkegységet, ugyan is az átlagos látogató az általa fontosnak vélt tartalom elolvasása után linket keress, hogy tovább böngészhessen!

Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba az Adsense hirdetéseket! Ez elijesztheti a látogatót, és nagy valószínűséggel nem fognak hirdetéseinkre kattintani! Az Adsense egységeink legyenek meggyőzőek!

Adsense tippek, trükkök : egy kattintásért kapott összeg

Az oldalad nyelve a legmeghatározóbb abban, hogy mennyi Eurót / Dollárt fogsz kattintásonként kapni! Külföldön jóval nagyobb a hirdetői verseny, mint Magyarországon, így a megkereshető összeg is többszöröse az “idegen” nyelvű lapoknak, mint a magyaroknak.

Fontos, hogy releváns hirdetések jelenjenek meg az oldaladon! Azaz a weblapodnak olyan legyen a témája, amilyen témakörre hirdetők is vannak. (Például a cipőkészítés folyamatát bemutató weblapon nem biztos, hogy releváns hirdetéseket fogunk kapni!) Amennyiben a Google nem tud az oldalad témájához illő hirdetéseket megjeleníteni, a látogatók sem biztos, hogy rákattintanak más témájú hirdetésre, illetve a Google is kevesebbet fog kattintásonként fizetni nekünk ez esetben!

Azzal kapcsolatban, hogyan nézzenek ki a hirdetések, teljesen megoszlanak a vélemények! Van, aki arra esküszik, hogy minél jobban beleolvad a hirdetés az oldalba, annál hatásosabb, ám valaki azt mondja, üssön el az oldaltól a hirdetés. Egyet tudok ez esetben tanácsolni: tapasztaljuk ki! Mindegyik oldalon más és más forma fog bejönni! Én “vegyes” módszert használok az oldalaimon: a háttérbe beleolvad a hirdetés, a cím üt el egy kicsit, a szöveg pedig a weblap színeit viseli!