Google Adsense – Ismertetés

Szinte biztos vagyok benne, hogy ha ezen az oldalon jársz, már hallottál a Google Adsenseről, lehet, hogy használod is azt. Tartozzál bármelyik csoportba, érdemes elolvasni a következő, a Google Adsense rendszerét röviden ismertető bejegyzést!

A Google AdSense a Google hirdető programja. Ha rendelkezel egy weblappal, látogatószámtól függetlenül, egy regisztráció után elhelyezhetünk weboldalukon szöveg, kép és videó formátumú hirdetéseket.

Ezek a hirdetések Cost Per Click (CPC) vagy Cost Per Thousand (CPT) rendszerben “működnek”. A CPC esetén akkor fognak pénz jóváírni a számládon, ha rákattintanak egy hirdetésre, a kattintásonként összeg változó, attól függ, mennyire nagy a hirdetői verseny a hirdetés kulcsszavaira.

Ha CPT rendszerben jelennek meg a hirdetések, (ezek csak “a kiválasztott” weblapoknál lehetséges) akkor a hirdetés minden 1000. megjelenése után fognak pénz jóváírni Neked. A Google Adsense rendszer nagyon fontos tulajdonsága, hogy lehetőség szerint a weblapunk tartalmához illő (releváns) hirdetéseket jelenít meg, így növelve a szolgáltatás színvonalát!

A hirdetések nagyon jól testre szabhatóak, a weboldalunkba olvadó, annak tartalmát képző hirdetéseket hozhatunk létre. Beállíthatjuk az egységek méretét, a hirdetések háttérszínét, valamint a hirdetés címének, szövegének és a hozzátartozó linknek a színét.

Az Adsense akkor fizet, ha bevételünk elérte a 100 USD-t (Magyarországon a 70 Eurot.) A kifizetést kérhetjük csekken, amit bármelyik bankban be tudunk váltani, (érdemes a K&H-ba menni) de érdemes pénzünket számlára utaltatni, ugyanis a csekkes megoldásnál jóval gyorsabb, az 5-6 hét helyett a bevételünket magunkénak tudhatjuk 1 héten belül valamint, ha Forint alapú számlával rendelkezünk a bank automatikusan átváltja forintra az aktuális árfolyamon!

Ha nem szeretnénk azonnali kifizetést akkor visszatartást is kérhetünk. Ilyenkor adsense számlánkon mindaddig gyarapodik a pénz amíg nem kérjük a kifizetését.