Google Adsense – Kezdő lépések

Ha a Google Adsense-el szeretnél pénzt keresni, leginkább egy (vagy több) nagy forgalmú weboldalara van szükséged, s ha ez meg van, akkor nagyjából hátra is dőlhetsz. (Kis túlzással )

A nagy forgalom persze relatív, hiszen egy kezdő weblap tulajdonos napi 40-50 látogató is jó eredmény az oldalán, ám egy nagy portál tulajdonosa lehet, hogy a 40.000-es napi látogatással sem elégedett. Fontos megjegyezni, hogy a látogatottság nem minden!

Lehet, hogy egy napi 50 látogatót vonzó weblappal többet kereshetünk, mint egy olyan oldallal, ahol naponta félezer látogató van. Ez a kulcsszavak értékén és az átkattintáson múlik, ezeket a dolgokat egy külön írásban fejtem ki!

Ha még soha nem szerkesztettél weblapot, akkor érdemes egy blogot regisztrálnod ingyenes szolgáltatóknál, ilyen a Google Blog szolgáltatása, a blogger.com, vagy a blog.hu. Az Adsense szempontjából annyi a fontos, hogy legyen lehetőségünk a html kódokba belenyúlni, de a legtöbb blogszolgáltató (az általam említettek is) már automatikusan felkínálják az Adsense kódok elhelyezését. Egyébként nem kell félni a HTML kódoktól, az Adsense automatikusan legyártja nekünk a HTML kódot, amit csak másolás-beillesztés módszerrel a helyére kell tenni!

Ha egyedi, igazán nagy projectbe akarod a fejszédet vágni, akkor mér szükséget lesz (némi) programozói tudásra!

Bármely módszert is alkalmazol, az “üzemeltetés” egyik legnehezebb és legfontosabb lépése az oldal tartalommal történő feltöltése. Biztos vagyok benne, hogy minden egyes embernek van egy olyan terület az életében, amiben tájékozott és erről akár írni is tudna. Fontos tehát, hogy kiválasszunk egy témát, vagy témacsoportot.
Ez lehet akár saját életünk blog formájában, vagy kedvenc sportágunk, mozi, zene, hobbi, de akár városunk is.

Ha megvan a téma, akkor a frissesség szinten tartása is nagyon fontos! Írjunk friss tartalmakat az oldalunkra, ezt a Google is értékelni fogja!

Mint írtam már, a Google Adsense a weboldal tartalma alapján jeleníti meg a hirdetéseket, így fontos, hogy milyen kulcsszavakkal rendelkezik az oldalunk! (Ez persze a keresőoptimalizálásnál is fontos.) Az Adsense rendszerben érdemesebb angol nyelvű weblapokat készíteni, ugyan is a világon jóval többen olvassák, mint a magyar tartalmakat, s a kattintásonkénti Adsense hirdetési ár is jóval magasabb, mint Magyarországon!

Így csak azt tudom javasolni, hogy ha készítesz egy magyar nyelvű blogot egy adott témáról, akkor próbáld annak az angol nyelvű verzióját is elkészíteni! Sok idő, de hidd el, hogy a befektetett “pénz”, (az idő pénz) nagyon meg fog térülni, csak türelmesnek és kitartónak kell lenni!
Azt is mindig szem előtt kell tartani, hogy az oldalunk témája érdekelje az olvasókat!

Ha kész van a weboldalunk már “csak” két dolog szükséges a pénzkereséshez:

– Látogatókat kell oldalunkra csalogatnunk.
– El kell érnünk mindenféle csalás nélkül, hogy a hirdetésre kattintsanak az oldalunkra látogatók.