Internetes pénzkeresés tudnivalók

Az Internet fejlődése és széleskörű elterjedése következtében, megjelentek olyan cégek melyek fizetnek nekünk Internetes munkáért cserébe. Rengeteg megbízható ilyen vállalkozás van, ezekről, és az egyes módokról a későbbi bejegyzésekben részletesen fogok írni, itt most egy általános ismertetővel és a pénzkeresés módjaival (nagy vonalakban) szeretnélek titeket megismertetni!

1.) Pénzkeresés Távmunkával
Itt a munka nagy része nem konkrétan az Interneten zajlik, csak a feladatot valamint az eredményt kell általában elküldenünk egy megadott címre. A távmunkákat nagyobb részt szaktudás nélkül is el lehet végezni : adatfeldolgozás, adatgyűjtés, adatrögzítés, hanganyagok legépelése, közvélemény-kutatás eredményeinek feldolgozása, kapcsolattartás.

Úgy gondolom, az Internetes pénzkeresés manapság legnépszerűbb módja az MLM. (Multi-Level Marketing) Bizonyos multik termékeit kell megismertetni és eladni. Ajánlatos (és kell) egy stabil vevőkört kiépítenünk s az eladott termékek utáni profitból mi is szép összegeket tudunk összegyűjteni. (Ilyen hálózat például a Sciennet)

Rengeteg olyan oldallal találkozhattok, ahol valamilyen elektronikus könyvet (e-book-ot) kínálnak megvételre. Sajnos az Internetezők bizalma egyre rosszabb az e-bookok vásárlása terén, ugyanis rengeteg “szemét” található ezek között, melyeket Internetes anyagokból ollóznak össze. (Ezek az olcsón kínált könyvek.)

Aki a kicsit nagyobb kockázattól sem riad vissza, és ért valamit a szerencsejátékokhoz, kipróbálhatja az online pókert és/vagy sport valamint egyéb fogadásokkal foglalkozó cégek szolgáltatásait is. Itt is elég sok pénzt tudunk “megkeresni”, persze sok múlik a szerencsénken, ráadásul függővé is válhatunk. Ami pozitív, hogy sok olyan oldal van, ahol ingyenesen, tőkeinjektálás nélkül kezdhetünk. (ráadásul embertársaink ellen játszunk, szóval még mindig jobb, mint a játékgépezés, nincs csalás.)

2.) Internetes pénzkeresés weblapon elhelyezett hirdetésekkel.
Szerintem az Internetes pénzkeresés legjobb, legbiztonságosabb, legkényelmesebb módja. PPC rendszereként működnek általában, azonban vannak megjelenés után is fizető cégek. (Az Adsense-nek is van ilyen szolgáltatása.) Hátránya, hogy rendelkezni kell egy (illetve több) weblappal. A látogatottság nem mindig mérvadó, lehet egy oldalunk 1000 egyedi látogatóval naponta, ha az átkattintási arány és a kattintásonkénti fizetett összeg kicsit, akkor egy napi 100 egyedi látogatót vonzó, “drága kulcsszavas” oldallal jóval többet kereshetünk! (Részletesen fogok erről a témáról is írni a későbbi bejegyzésekben!)

3.) Pénzkeresés az interneten böngészéssel
Egy kis segédprogramot kell feltelepítenünk a számítógépünkre. Amikor Internetezünk (figyeli a hálózati kapcsolat aktivitását a porgram) akkor kis reklámocskákat fog felhozni, amelyekre néha érdemes rákattintani, ezzel növelve bevételünket! Fontos, hogy van néhány cég, aki diszkriminálja Magyarországot azzal, hogy ide nem fizet! 

4.) Pénzkeresés az interneten e-mail olvasással
Annyi a dolgunk, hogy elolvassuk az e-maileket, amiket kapunk a munkaadónktól, és továbbítjuk azokat. Igaz, a továbbítás már-már súrolja a spam határt.

Továbbá kereshetünk pénzt az interneten SMS-ek olvasásával is.

FONTOS! Bármelyik pénzkeresési módot is választjuk, kerüljük el az olyan vállalkozásokat, amelyek előre pénzt kérnek a továbblépésért, több információért cserébe.  Ezek nagy része átverés…