Személyi kölcsön igénylés

Személyi hitel igénylés esetében a bankok a hitelbírálatkor az igénylő jövedelemét vizsgálja elsősorban, ebből is látszik, hogy a hitel fedezete az adós havi rendszeres jövedelme.

Személyi kölcsön igénylés

A hitelbírálat során is ennek alapján hoznak döntést arról, hogy mekkora lehet a felvehető hitel felső határa. A hitel igénylésének lényeges feltétele, hogy az igénylő életkora 23 és 65 év közöttinek kell lennie, a hitel lejáratakor sem lehet idősebb, mint 65 év. Az igénylőnek lennie kell havi rendszeres jövedelemnek mely lehet munkabér vagy nyugdíj. Alkalmazottként az utolsó munkahelyen legkevesebb 6 havi munkaviszony szükséges. Az igénylőnek szükséges a lakossági folyószámla.

A kérelem mellé minden esetben mellékelni kell az utolsó 2 hónapról 1-2 közüzemi számla másolatot. Az igénylő nem szerepelhet a KHR rendszerben sem aktív sem passzív státusszal.

A személyi hitel igényelhető összege 100 ezer Forinttól 5 millió Forintig terjedhet. Az igénylésben szereplő összeg nem lehet több, mint a kérelmező igazolt jövedelemének 6-8 szorosa. Nagyon lényeges, hogy a felvenni kívánt személyi kölcsön havonta előírt törlesztő részlete nem haladhatja túl a nettó jövedelem 30-35 %-át. A felvehető összegnél a bankok figyelemmel kísérik a már meglevő hiteltörlesztéseket is.
Személyi hitelt a hazai bankok csak forint alapon nyújtanak.