Személyi hitel jövedelemigazolás nélkül

Személyi hitel jövedelemigazolás nélkül

Jövedelem igazolás nélkül is hozzá lehet jutni személyi hitelhez, de ekkor a hitel fedezete az ingatlan. Ilyen esetben a bank csak felületesen vizsgálja a jövedelmet és azt is csak érdeklődés szintjén. Erre azért van szükség mert a bank és az ügyfél érdeke is, hogy a kölcsön összege maradéktalanul és havonta vissza legyen fizetve.

Személyi hitel jövedelemigazolás nélkül

Amennyiben az adós nem tud fizetni akkor a fedezet a bevitt ingatlan. A jövedelem igazolás nélkül adható hitel általában az ingatlan értékéhez mérten elég alacsony terhelés mellett valósítható meg.

A szabad felhasználású hitelről van ilyenkor szó, ezt a fajta konstrukciót akkor igénylik az ügyfelek ha nem rendelkeznek jövedelemmel, vagy az nem igazolható le. Előny ennél a hitelfajtánál az is, hogy olcsóbb és kedvezőbb a THM. mint egy vásárlási, vagy gépjármű hitelnél. Más esetekben azonban érdemesebb jövedelem igazolással hitel igényelni, mivel ennél a formánál kicsivel kevesebb a futamidő alatti hiteltörlesztés összege.

A szabályok előírják a megfelelő ingatlan tulajdoni lap másolatának benyújtását, esetleg térképkivonat is lehet, vagy kézzel készített alaprajzot is elfogadnak egyes bankok. A bankok kérik még a közüzemi számlák, lakossági bankszámla másolatát is, a legtöbb esetben három hónapra visszamenőleg.