A hitel feltételei

Meg tudunk-e felelni a hitel feltételei közt felsorolt szempontoknak?

Nézzünk jól szét a hitel feltételei között.

Az igényelni kívánt hitel feltételei bankonként változó. Ha nagyon szeretnénk kölcsönt kapni, akkor alaposan szét kell nézni a bankok között, hogy mik a hitel feltételei. Ahol nem felelünk meg a hitel feltételei közt felsorolt szempontoknak, akkor ott annál a banknál már nem nagyon érdemes sort állnunk a hitelkérelmünkkel. Azért is érdemes jól szétnézni a hitel feltételei terén, mert lehet, hogy az egyik banknál ugyan nem felelünk meg a hitel feltételeinek, mert a felsoroltak közt nem tudunk teljesíteni ezt-azt, ám egy másik banknál kaphatunk még kölcsönt. Lehet, hogy egy bizonyos dolog, ami az egyik banknál a hitel feltételei között kizáró okként szerepel, az a bizonyos dolog egy másik bank hitel feltételei között meg sincs említve.

A hitel feltételei

 

Hitel feltételei az életkor és egyebek szerint.

A legtöbb banknál a hitel feltételei között szerepel az, hogy a 18. életévet be kell töltenie a hitelt igénylő személynek. Ez a legkisebb életkor, amit a bankok meghatároznak. Ám ettől el is térhetnek, és el is térnek több esetben. Nem ritka, hogy egy bank a 21. életév betöltését jelöli meg a hitel feltételei között, sőt több esetben a 25. életévet el nem ért emberek nem igényelhetnek kölcsönt.
Ugyanígy a hitel feltételei között meghatározzák a maximális életkort is, ami felett már nem adnak hitelt, ami felett már nem vehető fel kölcsön. Bizonyos esetekben az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig vehető fel hitel, de ettől eltérhetnek, mert van ahol 68 évesen, sőt még 71 éves korban is vehető fel kölcsön.
Sok esetben, ha a hitel feltételei közt szerepeltetett életkornak nem felelünk meg, akkor sem kell csüggedni, mert lehetőség van még a kölcsön felvételére, amennyiben adóstársat mutatunk be.

A hitel feltételei továbbiakban még:

A legtöbb banknál a hitel feltételei közt szerepel az, hogy ha valaki gyarapítja a BAR-lista sorait, akkor sajnos nem kaphat hitelt. Ám a bankok egyre engedékenyebbek ezen a téren. Ha valaki a BAR-listán szerepel, ám szeretne kölcsönhöz jutni, akkor bizonyára talál majd olyan bankot, ahol nem utasítják el azonnal a hitel igényét.

A bankok legtöbb esetben kérnek jövedelem igazolás bemutatását, de van, ahol csupán munkáltatói igazolás bemutatása szerepel a hitel feltételei között. Természetesen ez esetben meg van határozva, hogy prédául határozatlan idejű, legalább 1 évnyi folyamatos munkaviszonyról fogadható el igazolás.

Vannak olyan bankok, ahol a hitel feltételei között szerepel az, hogy be kell mutatni a folyószámla kivonatokat. Van, ahol csak az utolsó két havi kivonatot kell bemutatni, és van, ahol több hónapra visszamenőleg szükséges bemutatni a kivonatokat.

A hitel feltételei között szerepelnek általában a közüzemi számlák felmutatása is, itt is különbözik, hogy ki milyen számlát fogad el.

Természetesen a szokványos dokumentumok bemutatása, amellyel a személyi azonosság igazolható, azok mindenütt szerepelnek a hitel feltételei között.

Sok esetben kérik megadni továbbá a munkahelyi telefonszámot is, mert leellenőrizhetik a megjelölt munkahely valódiságát.

Ha valakinek nincs ideje böngészni a bankok hitel feltételeinek sorai között, és nem is igazán járatos a hitelek terén, de kölcsönre van szüksége, az bátran forduljon egy szakemberhez, például egy hitelbrókerhez. A hitelbróker kellőképpen felkészült szakember, s bizonyára fog olyan pénzintézetet találni, ahol a legkedvezőbben juthatunk hitelhez, a hitel feltételei teljesítésével.