Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül

Vannak olyan személyek akik előtt egyértelmű, hogy személyi kölcsön csak jövedelemigazolással igényelhető, azonban azzal nincsenek tisztában, hogy a munkáltatói igazolásra nem minden esetben van szükség.

Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül

A pénzintézetek kizárólag olyan formában nyújtanak hitelt, ha az igénylőnek van megfelelő jövedelme , amelyet hivatalosan képes igazolni. Személyi kölcsön felvételekor a kérelmező meglévő jövedelme a kölcsön visszafizetésének legfőbb biztosítéka.
Jövedelmet igazolni annak a kérelmezőnek aki nem alkalmazottként dolgozik, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, esetleg nyugdíjas, az egyéb módon is lehetséges.

Vállalkozóknak Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott jövedelemigazolást kell benyújtaniuk. Ez tartalmazza az előző évben szerzett jövedelmet. A vállalkozóknak azt is igazolniuk kell, hogy nem rendelkeznek adótartozással. Ezt is a NAV adja ki. A jövedelemigazolás kérelme ingyenes, de az adóigazolás illetékköteles. A hitelkérelemhez benyújtott igazolás nem lehet 30 napnál régebbi.
Nyugdíjasoknak a jövedelmüket a nyugdíjas igazolvánnyal ás a nyugdíjszelvényükkel igazolhatják. Ha a nyugdíj az ügyfél lakossági folyószámlájára érkezik, akkor a bankszámla kivonatot kell mellékelni.

Személyi kölcsön munkáltatói nélkül csak a fenti két esetben igényelhető. Az alkalmazottként dolgozó fedezet nélküli személyi hitelt felvenni csak munkáltatói igazolás benyújtásával tud. Az igazolás formanyomtatvány, a munkáltató tölti ki. A kiállítás után csak 30 napig érvényes.