Mosogatógép kosárgörgő cseréje

Egyre több konyhának része a mosogatógép. Ez az eszköz – bár nem létszükséglet – igencsak meg tudja könnyíteni a mindennapokat, különösen akkor, ha nagy a család. A mosogatással töltött idő felszabadul, így több időnk marad arra, amit szeretünk, ráadásul a mosogatógép használatával vizet spórolhatunk, és ami még fontosabb, higiénikusabban mosogathatunk. Sajnos azonban a mosogatógépek sem tartanak ki örökké, a rendszeres használat következtében egyes alkatrészek meghibásodhatnak, amiket cserélni kell.

Mosogatógép kosárgörgő cseréje

Ilyen a kosárgörgő avagy kerék is, ami a folyamatos kihúzástól majd betolástól elkophat, elhasználódhat. A jó hír az, hogy ez egy igen könnyen cserélhető alkatrész, még komolyabb szakértelmet sem igényel, bárki képes saját maga is megcsinálni. A kosárgörgő kopásának egy egészen kézzelfogható jele van, mégpedig az, hogy a kosár mozgatása nehézkessé válik, folyton elakad. Kopott görgőkkel a mosogatógép képes a megfelelő működésre, azonban a ki- és bepakolás kényelmetlenné válik, ezért jobban járunk, ha kicseréljük az elkopott görgőt.

Első lépésként be kell szerezni a megfelelő kosárgörgőt, ehhez pedig nem árt pontosan tisztában lenni azzal, hogy milyen típusú mosogatógép van a konyhánkban. A görgőknél a méret is számít, a túl kicsi vagy túl nagy görgőkkel ugyanis szintén nem fog zökkenőmentesen menni a kosár mozgatása, tehát tudni kell, mekkora méretre van szükség. Az új görgők behelyezéséhez semmilyen műszaki ismeret, tudás nem szükséges, egyszerűen elvégezhető művelet, és a mosogatógép kosara úgy fog mozogni, mint új korában!

Mosogatógépéhez kosárgörgőt ebben a speciális webáruházban talál: http://mosogatogep-alkatresz.dvdx.hu/