Létezik internetes pénzkeresés?

Ön szerint létezik? Elképzelhető, hogy Ön azért van itt, mert éppen Internetes munka után kutatott, és ezen az oldalon kötött ki. A címben szereplő kérdés, így előre megválaszolva, lelőve a poént: IGEN! Létezik, de nem feltétlenül úgy, ahogyan azt Ön is elképzeli ebben a pillanatban.

Szögezzük le először, s legyen ez a kiindulópont: semmit nem adnak ingyen, így természetesen a pénzt sem. Remélem Ön is azon a véleményen van, hogy a pénzünkért illik megdolgozni, így Ön sem “ingyen” szeretne pénzhez, fizetéshez jutni.

Manapság, ha bármit szeretnénk az Internet végtelen hálózatában keresni, illetve valamire szeretnénk ráakadni, az utóbbi években a Google keresőjét hívjuk segítségül leginkább. Ez természetesen nem véletlen, mivel egyrészről a Google évtizedes szolgáltatása, letisztult, egyszerű felülete és többnyire hasznos találati listája könnyedén megadja nekünk a keresett információt, ráadásul a keresőóriás olyan plusz szolgáltatásokat ad nekünk, melyek szinte “ránk kényszerítik” a portál használatát. Visszatérve az eredeti kerékvágásba: nagy valószínűséggel, ha Interneten szeretnénk pénzt keresni, beírjuk a keresőbe, hogy “internetes pénzkeresés.” A kiadott találatok elemzésével érdemes egy kicsit elidőzni.

internetes pénzkeresés

A legtöbb találat valójában különböző partnerprogramok illetve PPC (hirdetésre kattintós pl Adsense ) oldalakról szólnak. Nem célom, hogy bárkinek az üzletét rontsam, de ezekkel szinte biztos, hogy kezdőként jelentősebb összegre szert tenni nem fogunk. Ha számlánkon össze is gyűlik valamennyi pénz, koránt sem biztos, hogy az meg fog jelenni Internetes (pl. PayPal) számlánkon. Az én véleményem az, hogy ezek az oldalak csak rajtunk keresnek, mi viszont körülbelül semmit. Sokszor kétségbeesett embereket vezetnek ezekkel a módszerekkel meg, elhitetik velük, hogy néhány hónap alatt százezreket, milliókat kereshetnek, ám ez az eseteknek maximum 1%-ban valósul meg, ha nem kisebb részben…. Statisztikák erre nincsenek értelemszerűen…

Egy másik kategória a sportfogadás. Felhívom a figyelmet, hogy a külföldi (és ez nem azt jelenti, hogy idegen nyelvű) oldalakon történő sportfogadás-nyeremény után adót kell fizetni! Amennyiben nem szeretnél ezzel kínlódni, ajánlott a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro nevezetű új, online fogadási rendszere! Természetesen fel kell hívjam a figyelmet, hogy ennek igénybevételére csak és kizárólag felnőtt emberek jogosultak, továbbá a túlzásba vitt szerencsejáték problémákat okozhat.

A neten nézelődve sokszor ajánlgatnak “online kérdőívkitöltős” munkát. Ezeknél legyünk figyelmesek, ugyanis sok helyre nekünk kell először fizetnünk meghatározott összeget, hogy utána elkezdhessük a kérdőívek kitöltését. Továbbá Magyarország nem annyira nagy piac, hogy túlságosan sok kérdőívet küldözgessenek. Sokan foglalkoznak az Interneten tőzsdézéssel, erről a terültről semmilyen tapasztalatom nincs, ráadásul ehhez (úgy mint sok minden máshoz is!!) szakértelem szükséges, így most ezt a témát átugrom.

Kérdés, hogy mi maradt. Kedves olvasóm, ami maradt az nem más, mint a weboldalak készítése, termékünk / szolgáltatásunk hirdetése, illetve esetlegesen információs weboldalak létrehozása (mint ez) s azokon hirdetések elhelyezése.

Kezdjük az első kategóriával, a saját termékünk, szolgáltatásunk információs weboldalával. Ezt a kategóriát legegyszerűbben egy példával lehet bemutatni. Tegyük fel, hogy légkondicionáló szerelők vagyunk, s szeretnénk több megrendeléshez, így jövedelemhez jutni. A dolgunk nagyon erős túlzással “csak” annyi, hogy készítünk, illetve készíttetünk egy weboldalt, s azt az emberek által leginkább használt keresőben (jelesül Google) minél előrébb “hozzuk” a találati listán. Ez utóbbi tevékenység nem más, mint a keresőoptimalizálás, s az ördögi kör itt megnyílik, hiszen a keresőoptimalizálást szolgáltatásként nyújtók között is nagy verseny van a Google első helyeinek megszerzéséért.

Másik példa, ha például egy boltunk van, jelen esetben ez legyen egy herbária Érden, a bolt számára létrehozhatunk egy weboldalt, amit szintén a Google keresőben igyekszünk előrébb hozni, de a másik megoldás, hogy egy hasonló, témába vágó weboldalt készítünk, így például herbária esetén egy gyógynövényekről szóló portált, s a weboldal adottságait kihasználva szerzünk vásárlókat magunknak. (Például a cickafark gyógynövény ismertetésénél lehetőséget biztosítunk annak online megvásárlására a webboltunkból!)

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy soha nem szabad egy forrásból“megélni”. Így ha van egy jól szereplő weboldalunk a Google keresőjében, egyáltalán nem biztos, hogy 2 hét múlva az az oldal ugyan ott lesz, s ugyan úgy fogja a megrendeléseinket hozni. Ha úgy döntünk, hogy weboldalt szeretnénk szolgáltatásunk, üzletünk mellé, így szerezve megrendeléseket, erősen ajánlott azt szakemberre bízni!

A második kategóriát, azaz az általam csak információs weboldalaknak nevezett portálok létrehozásába általában olyan emberek kezdenek bele, akik a témában valamilyen jártassággal rendelkeznek, így erre most nem térnék ki részletesen. Természetesen itt is igaz, hogy a Google önmagában nem elégséges a látogatók szerzésére, több, kiegészítő szolgáltatást erősen ajánlott igénybe venni, így a Facebook oldal, a Google+ oldal szolgáltatást is.

Bízom benne, hogy valamennyire hasznára volt a bejegyzés.