Csőgörénnyel a lefolyóban és a dugulás elhárítva

Finoman távolítja el a koszt onnan, ahol még Te sem jártál

Az internet csodákra képes. Beírunk egy értelmes szót a Keresőbe, és máris ezer találat elevenedik meg tényekkel, hasznos információkkal és weboldallal. Ha dugulás van a lakásban, a konyhában vagy a fürdőszobában? Beírja a Keresőbe a duguláselhárítást, és máris ott vannak a találatok. Mint például az, hogy csőgörény. Ez ugyanis az egyik leghatékonyabb eszköz a folyamat során, ami profin néz ki, de bárki használhatja. Nők és férfiak egyaránt. Korosztálytól és foglalkozástól függetlenül.

Csőgörény

Ha érezni lehet már a kellemetlen szagot, ha nehezebben folyik le a víz a lefolyón, mint korábban, ezek már bizony mind fontos jelek. Dugulásra utaló jelzések. Persze, ezek az indikátorok még nem véglegesítik a dugulást, de elég nagy valószínűséggel sajnos dugulásról van szó, ha két napnál tovább is fennáll az állapot. Talán kevesen tudják, de a csőgörény a leghatékonyabb duguláselhárító eszköz azokban a helyzetekben, amikor már a felhasználó saját magának végzi el a műveletet segítség nélkül. Persze van még a csőgörényen kívül WC pumpa is, meg ott vannak a drága lefolyótisztítók, ám tudvalevő, hogy ezek sokkal felszínesebben hatnak. Eredményük nem annyira kézzelfogható, mint a csőgörényé.

De mi ez valójában? Hol lehet megvenni és mennyibe kerül?

A csőgörény egy speciális acél spirál. Beszerezhető 3, 5 és 10 méteres hosszúságban. Használatához két ember szükséges, de az ügyesebbek és a duguláselhárítás esetén tapasztaltabbak boldogulnak egyedül is.

Fontos azonban tudni, hogy a spirál alkalmazására csak akkor kerülhet sor, ha a bűzelzáró szifont leszerelte és alaposan megtisztította minden szennyeződéstől. Ha ezek után sem folyik le a szennyvíz a lefolyón, az nem túl szerencsés, hiszen ekkor már konkrét dugulásról beszélhetünk. Ekkor kell a csőbe lassú mozdulatokkal betolni a csőgörény munkafejét.

Ez a munkafej három féle lehet. Van a sima nyújtott fejű, amivel csak a legkisebb szennyeződések távolíthatóak el. Van a 2 cm átmérőjű spirál darabbal a végén lévő típus, ami képes már nagyobb kosz lerakódások eltávolítására is. És van a legerősebb, a legnagyobb terhelést elbíró típus, ami már az igazán makacs szennyeződéseket is gondtalanul kipiszkálja és felszedi a lefolyóból köszönhetően a 2 cm-es villájának.

Ha a spirál működése közben elakad, el kell kezdeni tekerni az óramutató járásával megegyező irányba a hajtókart. Ha mindent jól csinál, akkor a spirál szépen haladni fog a csőben, hogy az útjába kerülő piszoktól alaposan megtisztítsa a vezetéket a teljes hálózattal együtt.

Az, hogy melyiket használja adott esetben, az mindig a dugulás mértékétől függ. Hogy melyiket vegye meg Ön holnap vagy azután a neten vagy egy háztartási boltban? Talán a harmadik, a legerősebb típus a legjobb választás, hiszen az biztos, hogy minden dugulásos esetben segítséget nyújthat. Azzal olyan gond nem lesz, hogy nem győzi el súlyban a dugulást hatékonyan kezelni.

A kérdés már csak az, hogy hol vásárolja meg ezt a harmadik típusú, legerősebb csőgörényt. Személyesen és interneten is lehetséges. Ott, ahol Önnek szimpatikusabb. Árak tekintetében érdemes a világhálón böngészni. Feltérképezni, hogy egyáltalán mire számíthat. Vannak már ún. „áru- és árkeresők”, amikor adott termékre vonatkozóan a legolcsóbb helyet dobja ki az internet. Azt a weboldalt jeleníti meg, ahol a legkedvezőbb áron szerezheti be a cuccot. Így valóban a legjobb ajánlatok egyike közül választhat, ráadásul az internetes fizetési lehetőségek is megbízhatóak. Általában fizethet bankkártyával, elektronikus utalással, de készpénzzel is, ha a kiszállításkor egyenlítené ki az áru értékét.

Persze az internetes vásárlás mellett a hagyományos beszerzés is épp olyan jó, ha nem jobb, hiszen személyesen a terméket fizikai életnagyságában tekintheti meg.

Hogy melyik mellett dönt, egyedül saját magán múlik. De csőgörénye legyen otthon. Legalább egy. Vagy ezen kívül még egy. Csak úgy, tartalékba.