Duguláselhárítás másképp, vegyszerek nélkül

Gazdálkodj okosan: ne adj ki pénzt felesleges készítményekre!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért vennél drága lefolyótisztító vegyszert, ha a gyakorlatban ez a készítmény érdemben semmit nem ér? Ráadásul az erős koncentrátumok bántják a kézfej érzékeny bőrrétegét, belélegezve árt a szervezetnek, és nem is szerezhető be megfizethető áron. Aránytalanul magas az ára, közben meg alig fejti ki jótékony hatását. Olyan is előfordul, amikor többet árt, mint használ. Kevesen tudják, pedig a lefolyóhoz tartozó szifon szétszerelésével és alapos megtisztításával ugyanaz a hatás és eredmény érhető el, mint a vegyszerhasználattal.

Ha bővebb információt szeretnél kapni az otthoni megoldásokról kérjük kattints ide!

Egy háziasszony a háztartását igyekszik okosan, jól vezetni. Minden nő szeretne időt és pénzt megspórolni, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik építő jelleggel hatnak mindennapjaira, az életvezetésére úgy, hogy közben a megspórolt pénzből hasznos dolgokba fektethet. Olyanokba, amik számára hasznosak: például egy szép új ruhába, vagy egy mozi- és színházjegybe.

Duguláselhárítás

Tévhit, ha azt gondolod, hogy a lefolyótisztító bármit is segít. Ez ugyanis TÉVEDÉS. ÁTVERÉS.

Az erős lefolyótisztító vegyszerek csak a pénzt viszik, de érdemben a dugulástelhárításban semmit nem segítenek. A hangzatos reklámok és hirdetések ugyan mást akarnak velünk elhitetni, de Te ne dőlj be a szépen szóló szavaknak és a színesebbnél színesebb reklámoknak! Ha már lefolyótisztításban gondolkozol, próbáld ki az egyszerű házi oldatokat: a forró vízzel vegyített szódabikarbónát, a sütőport, az ecetes vizet vagy, ami még szintén segíthet, az a kóla. Igen, a klasszikus Coke, ami magas foszforsav tartalma miatt szépen és alaposan tisztít, miközben fenntartja a csőrendszer átjárhatóságát. Persze csak akkor, ha a tisztító-karbantartó műveletet a felhasználó rendszeresen elvégzi. Nem csak hébe-hóba, hanem valóban meghatározott időközönként.

Lefolyótisztító helyett használd saját kreativitásodat!

Minden nő szereti, ha otthona tisztaságot, frissességet áraszt. Vehetünk akármilyen szuper illatosítót, telefújhatjuk mindenfélével a lakást, vásárolhatunk szagelszívót, ha a kellemetlen szagok kialakulásának okát, a probléma forrását máshol kell keresnünk. Máshol, a falakon túl, a vízvezetékekben. Ott, ahol a víz is áramlik, ahová leérkezik a toalettból a folyadék, ahová például a mosogatóból leengedjük a mosogatólevet. Ha nem vigyázunk a mindennapos használattal, ezek a lefolyók, és vezetékek könnyen dugulásnak indulhatnak és a kezdeti „nehezen folyik le a víz lefolyón” után félő, hogy már egyáltalán nem folyik le a víz, vagy ami a legrosszabb, hogy a csatorna- és a szennyvíz visszafelé áramlik a lefolyón és kiömlik a helyiségbe nem kis kárt és kellemetlenséget okozva ezzel.

De milyen kárt, milyen kellemetlenséget?

Igen, sajnos anyagi kárt is okoz a dugulás, hiszen a kiömlő víz akár hosszú órákon keresztül is áztathatja a bútorokat, a földön lévő tárgyakat és személyes holmikat. Akit már meglepett váratlanul a dugulás, az tudja, hogy a vízben álló fürdőszobai szekrény két éven belül használhatatlanná válik, hiszen a befolyó víz szétrohasztja a bútorzat belső szerkezetét. A cipőkről, papucsokról nem is beszélve.

Én egyszer érkeztem dugulásra haza édesanyáméktól, a szülővárosomból. Öt óra vonatozás után olyan kép fogadott a fürdőszobába lépve, amit míg élek, talán sosem felejtek el: minden úszott a büdös, koszos csatornavízben. Mint utólag kiderült, a nap mint nap a lefolyóba dobált dolgok (kozmetikumok, köröm, szappan, hajszálak) okozták a dugulást, amit egy duguláselhárítára specializált szakember is csak nagy erőfeszítések árán tudott szakszerűen elvégezni.

Neki köszönhetően végül sikerült vízmentesen megúszni a bajt és mivel nem vártam, nem kezdtem neki én, mint „nagy szerelő” a munkához, rögtön kerestem egy szimpatikus, megbízhatónak tűnő szakembert az interneten, aki valóban segített. És mivel még éppen időben szóltam, gyorsabban helyre tudta állítani a bajt és olyanná varázsolta kis fürdőszobámat, mint amilyen a dugulást megelőzően volt.

Persze az esetnek köszönhetően már én is sok mindenen változtattam. Hajszálak, köröm, szempilla, szemöldök. Ilyeneket kizárólag már csak a szemetesbe dobok. A lefolyóba sosem. Még véletlenül sem.