Forint alapú személyi kölcsön

A forint alapú személyi kölcsön mellett szól az, hogy ennek a személyi hitelnek a nyilván tartása és a folyósítása valamint a törlesztése is forintban történik, tehát nem kell árfolyam ingadozással számolni. Ebben az esetben kiszámíthatóvá és átláthatóvá válik a havi törlesztés. A forint alapú személyi kölcsön összege bármire felhasználható, a bank nem vizsgálja, hogy az ügyfél mire költötte a kapott hitelét.

Forint alapú személyi kölcsön

Forint alapú személyi kölcsönt azok a személyek igényelhetik akiknek a banki feltételek szerint legalább 6-12 havi folyamatos munkaviszonyuk van a jelenlegi munkahelyükön. A munkaszerződésnek a legtöbb pénzintézet szabályzata alapján határozatlan időre kell szólni.

Forint alapú személyi kölcsön igénylésekor a jövedelemnek körülbelül az 5-8-szorosa, némely konstrukció esetében akár a 10-szerese is felvehető, de csak akkor, ha a kölcsönigénylőnek nincsen egyéb hiteltörlesztése. Személyi kölcsön igénylésénél nem kizáró ok, ha rendelkezik már egy korábban felvett hitellel , azonban a kölcsön bírálatakor a bank számol a havonta felmerülő törlesztési kötelezettség összegével, ez esetleg csökkentheti az újabban felvenni kívánt hitel összegélt. A bank azt is vizsgálja, hogy meglévő kölcsöneit szerződésszerűen törleszti-e az ügyfél. A hitel felvételéhez szükségesek az érvényes személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya).