Személyi hitel BAR listásoknak

Két féle státuszban lehet szerepeltetve az adós a BAR listán, az egyik amikor Aktív BAR listás, ami azt jelenti, hogy az adósnak a bankjával szemben jelen pillanatban is elmaradása van, ezért nyitott státuszú, A második amikor Passzív BAR listás, ebben az esetben az elmaradás törlesztése már megtörtént, tehát lezárt státuszú. A lezárt státuszt követő 1 évvel a listáról automatikusan törölve lesz.
Aktív BAR listásoknak egyetlen magyarországi bank sem ad személyi kölcsönt.

Személyi hitel BAR listásoknak

Az elmaradt hitel törlesztése után még 1 éven át az adós lezárt státuszúként a listán szerepeltetve van. Annál a személyi kölcsönnél , amelyiknél nincs ingatlan fedezet, úgy az aktív, mind a passzív BAR listán való nyilvántartás kizáró okot jelent a magyarországi bankoknál.

Nincs lehetőség nagyobb összegű személyi kölcsönt felvenni, mint az igazolt nettó jövedelem ötszöröse, amennyiben a hitel igénylésekor adóstárs is bevonásra kerül akkor a legnagyobb felvehető összeg az összevont jövedelem nyolc szorosa lehet. Ha már rendelkezik valamilyen hitellel akkor annak a havi törlesztő részletei miatt a bankok kisebb összegben határozzák meg a felvehető hitel összegét.
Személyi hitel 25 éves kortól lehet igényelni, és a munkáltató általi jövedelemnek fontos folyószámlára érkezni.