Ovulációs mikroszkóp

Hogyan segít az ovulációs mikroszkóp?

Ovulációs mikroszkóp – hogy biztosra menj.

Ha babát szeretnél, és már egy ideje dolgoztok ezen a pároddal, de mégsem alakul úgy a dolog, akkor itt az ideje, hogy Te is megtapasztald, hogy milyen jó dolog az ovulációs mikroszkóp. Ez az eszköz meg tudja mutatni, hogy van-e peteérésed. Lehet, hogy éppen azért nem sikeredik a terhesség, mert nincsen peteérésed. Az ovulációs mikroszkóp otthon, egy egyszerű művelettel meg tudja mutatni, hogy a peteérés elmaradása miatt nem esel-e teherbe. Az ovulációs mikroszkóp adta eredmény közlésével sokat segíthetsz a nőgyógyászodnak, illetve saját magadnak is, mert egy problémát feltártál, és ez által talán hamarabb lehet babád, ha időben elkezded azt a kezelést, ami peteérést eredményez.

Ovulációs mikroszkóp

Az ovulációs mikroszkóp – mint ahogyan a nevében is benne van – egy mikroszkóp, azaz egy optikai eszköz. Ne ijedj meg, nem nehéz kezelni, és a mérete sem nagy. Az ovulációs mikroszkóp eredményét is jól meg tudod állapítani. Fontos tudni, hogy az ovulációs mikroszkóp nem egy egyszer használatos eszköz. Egyszer kell csak megvenned, utána pedig annyiszor használhatod, ahányszor csak akarod (illetve amíg el nem kopik, vagy el nem törik)…

Az ovulációs mikroszkóp tárgylemezére tehetsz nyálat, vagy cervix-váladékot is (méhnyák). Ha nyálat teszel, akkor egy órával a művelet előtt ne fogyassz étel, vagy italt (esetleg csak vizet). Ha cervix-váladékot teszel a tárgylemezre, akkor azt csak akkor tedd, ha nincs fertőzés, gyulladás a hüvelyedben.
A biztosabb eredmény érdekében mindkét módon elvégezheted az önvizsgálatot.

Tehát miután az ovulációs mikroszkópra helyezted a mintaanyagot, várj, hogy egy kicsit megszáradjon. Ez után láthatod az eredményt. Ha van peteérésed, akkor az ovulációs mikroszkóp alkotta kép egyértelműen fonalas.

Mitől is van ez? Attól, hogy a peteérés idején feldúsul a só a szervezetben. Ezt már a tüszőrepedés előtt 3-4 nappal észlelni lehet, illetve utána is 3-4 nappal. Tehát 6-8 napra tehető havonta az az időszak, amikor a legnagyobb valószínűsége annak, hogy teherbe eshetsz. Ilyenkor az ovulációs mikroszkóp képe egyértelműen páfrányos, szálkás.
Ha nincs peteérésed, akkor az ovulációs mikroszkóp adta képen mindenféle más alakzatot láthatsz, például körkörös alakzatot nagy számban.
Előfordulhat, hogy láthatsz az ovulációs mikroszkóp adta képen ugyan szálkás formát is, de mást is. Ezt nevezzük átmeneti időszaknak.

Tehát az ovulációs mikroszkóp segít abban, hogy legyen babád. Megmutatja, hogy mikor van a legnagyobb esélye a teherbe esésnek, illetve azt, hogy van-e peteérésed.

De másban is segítséget nyújthat az ovulációs mikroszkóp.
Vannak, akik nem szedhetnek fogamzásgátló tablettát, vagy nem ezt a védekezési formát választják.
Számukra is egy irányadó lehet az ovulációs mikroszkóp eredménye. Ugyan az ovulációs mikroszkóp nem fogamzásgátló eszköz, de segíthet abban, hogy megmutatja azokat a napokat, amelyeken nagyobb figyelmet kell fordítani a védekezésre, hogy ne jöjjön létre terhesség.