Memóriakártya és pendrive

Memóriakártya, más néven flash memóriakártya egy mozgóalkatrész nélküli, memóriacellákból felépülő adattároló típus, melyet rendszerint mobil eszközökben, digitális fényképezőgépekben, kamerákban, PDA-kban, hordozható multimédialejátszókban használnak. A memóriakártyákra általános szabvány nem létezik, számtalan féle memóriakártya van, s a fő kártyatípusokon belül további alváltozatok is létrejöttek. A memóriakártyák gyártásánál újabb és újabb technikai megoldásokat találnak ki arra vonatkozóan, hogyan csökkenthető tovább a lapkák fizikai mérete, miközben a kapacitás és az átviteli sebesség növekszik.

Memóriakártya megbízható, hosszú élettartamú adattárolási lehetőség, úgy is szemléltethetnénk, hogy egy jó minőségű memóriakártya nagyjából 100 éves folyamatos használatot is kibír megfelelő tárolási körülmények és előírásszerű használat keretében.

A memóriakártyák fő alkalmazási területe a fényképezőgépek, kamerák felvételtárolása, mivel azok mérsékelt belső memóriájuk révén csak véges számú képmennyiség/videofelvétel tárolására alkalmasak. Az adattárolás másik kedvelt formája a pendrive, mely tulajdonképpen USB csatlakozóval egybeépített flash memória. Tárolókapacitás tekintetében létezik 8 MB-os pendrive csakúgy, mint nagy, 256 GB-os tárolókapacitású. Pendrive – akárcsak a memóriakártyák – megfelelő tárolási körülmények és előírás szerinti használat mellett több mint egy évtizedig is képes megőrizni az adatokat, s egymillió írás-törlési ciklust is kibír.

Pendrive

A pendrive USB csatlakozós flash memória, azaz tulajdonképpen hordozható memóriakártya. Zsebbe vágható, nyakba akasztható, alig foglal helyet, így mindig kéznél van. Napjainkra nélkülözhetetlen kellékké nőtte ki magát a számítástechnikában. Tehát a pendrive egy parányi nyomtatott áramkört jelent fémcsatlakozóval, általában műanyag tokba foglalva. Az elektromos csatlakozás védelme céljából védőkupakkal vannak ellátva, bár létezik védőkupak nélküli pendrive és kitolós változata is. A pendrive tárolókapacitása 8 MB-tól 256 GB-ig terjedhet, az adatok megőrzésére megfelelő tárolási és használati körülmények között akár tíz évig is képes.

Pendrive

Kínálatunkban többféle méretben és színben kapható pendrive adathordózók széleskörű választékával találkozik az érdeklődő. A különböző pendrive típusok formájukon, méretükön és egyéb külső jegyeiken kívül eltérhetnek sebességben, egyéb paraméterekben, de léteznek titkosítással ellátott verziók is. Pendrive, USB stick, 16GB pendrive, 32GB pendrive, USB pendrive.

SDHC / microSDHC

A memóriakártyák felhasználási területe széleskörű, fényképezőgépek, mobiltelefonok és még számos egyéb digitális eszköz hasznos kellékei, a tárolókapacitás növelésének általános módja a memóriakártyákkal történő memóriabővítés. Memóriakártyák különböző típusai léteznek, a fejlesztők újabb és újabb megoldásokat találnak ki arra, hogyan lehet fizikai méretének csökkentése mellett kapacitás és átvételi sebesség tekintetében növelt memóriakártyákat létrehozni.

SDHC microSDHC

Kínálatunkban az SDHC és microSDHC memóriakártyák különböző típusait kínáljuk vevőinknek. Az SDHC (Secure Digital High Capacity) az SD (Secure Digital) memóriakártya típus egyik alváltozata. Jellemzője a nagy tárolókapacitás és a gyors adatátvitel, elsősorban digitális fényképezőgépekben, kamerákban használják, állóképek és videók rögzítésére használt kártyatípus.

A microSDHC memóriakártyák fő felhasználási területe a mobiltelefonok szűkös memóriakapacitásának bővítése, hogy még több fotó, videó és egyéb fájlok tárolására váljon alkalmassá a készülék: memóriakártya, SDHC kártya, micro SD kártya.