Káposztaleves diéta

Hogyan fogyjunk gyorsan káposztaleves diéta segítségével.

A káposztaleves diéta mindennél hatásosabb!

A káposztaleves diéta titka.

A káposztaleves diéta alapja maga a káposztaleves, mely az alábbiak szerint készül:
Egy fejes káposzta összedarabolva, hat darab közepes nagyságú vöröshagyma apróra vágva, négy darab sárgarépa karikára vágva, egy zellergumó felkockázva, a zeller levele is kerüljön bele a levesbe, egy kisebb, de lehet egy nagyobb paradicsompüré konzerv, egy húsleves kocka. Tegyük mindezt egy jó nagy edénybe, és engedjük fel vízzel. Egy csipetnyi sót még tehetünk bele és őrölt köménnyel is fűszerezhetjük még. Ízlés szerint lehet egy kis curryt, egy kis borsot is. Főzzük jól össze mindezt. Hűtőszekrényben sokáig eltartható.

Káposztaleves diéta

A káposztaleves diéta mintaétrendje:

A káposztaleves diéta első napján ez a leves korlátlan mennyiségben fogyasztható. Gyümölcsöt ehetünk még ezen a napon, de a banán nem ajánlott, viszont a görögdinnye és a sárgadinnye fogyasztása kifejezetten ajánlott.

A káposztaleves diéta második napján a levesből bármennyit ehetünk. Nyers zöldséget is ehetünk ezen a napon, de a borsó kerülendő. Vacsorára egy vajas főtt krumplit együnk meg.

A káposztaleves diéta harmadik napja nagyon hasonlít az első naphoz, tehát a leves korlátlanul fogyasztható, illetve gyümölcs is, de ha nagyon éhesek vagyunk, nyers zöldségfélét szabad fogyasztani.

A káposztaleves diéta negyedik napján természetesen a káposztaleves korlátlanul fogyasztható, és a gyümölcs is, kivéve ugye a banán. Viszont ezen a napon sovány tejet is kell inni, ha jól esik, akkor akár egy liternyit is.

A káposztaleves diéta ötödik napján megint csak a káposztalevesé a főszerep, de ezen a napon 20 dkg főtt marhahúst is lehet enni hat darab paradicsom kíséretében.

A káposztaleves diéta hatodik napján is a káposztaleves korlátlanul fogyasztható, és 20 dkg főtt marhahús is. A hús mellé zöldség fogyasztható nyersen, párolva, vagy akár salátának elkészítve.

És a káposztaleves diéta utolsó napján a káposztaleves szintén korlátlanul fogyasztható, de ehetünk még 20 dkg barnarizst megfőzve, illetve zöldséget és gyümölcsöt korlátlan mennyiségben.

A káposztaleves diéta bizonyos szabályokhoz van kötve, amiket mindenképpen be kell tartani.
Az egyik fontos szabály, hogy a káposztaleves diéta alatt mindenképpen legyen meg a napi minimum 2 liternyi folyadékbevitel. Nyilván ne cukrozott üdítőt igyunk, hanem vizet.
A másik fontos szabály, hogy a káposztaleves diéta csak és kizárólag egy hétig alkalmazható. Hiánybetegség lépne fel, ha tovább folytatná az ember, és ez egészségkárosodással járna együtt. Szünetet kell tartani, a káposztaleves diéta egy hét eltelte után újra folytatható.
A káposztaleves diéta alatt tilos alkoholt fogyasztani!