A fogfehérítésről

 Újdonság még, de egyre divatosabbak a fogfehérítő megoldások.

„A szép fogsor ékesség, a fogfehérítő kezelésekkel szinte ékszerként ragyoghatnak fogaink…”

Fogfehérítő használata a ragyogóbb mosolyért.

Akik adnak magukra, azok általában a fogfehérítő szereket is használnak, hiszen egy szép fogsor a jó megjelenést még jobbá teheti. Mindazonáltal elmondható, hogy aki kerüli a fogfehérítő szerek alkalmazását, annak feltűnik a sárga fogazata, ami ápolatlanságot is sugallhat, és adott esetben ez hátránnyal is járhat. Tehát aki a jó megjelenés mellett dönt, bizony nem kerülheti el a fogfehérítő használatát.

fogfehérítés

Azt le kell szögezni, hogy a fogfehérítő által kifehérített fogak nem jobbak, mint a fehérítetlen fogak, tehát bármiféle fogfehérítő eljárást is alkalmazunk, csupán kozmetikai hatást érünk el, s semmi mást. A fogfehérítő nem fogjavító.

Megkülönböztethető a gyors és az otthoni fogfehérítő. Mindkettőnek van előnye és hátránya, ki-ki mérlegelje, hogy melyik fogfehérítő módszer az elfogadhatóbb számára.

Ha egy fogorvost kérünk meg arra, hogy végezzen egy fogfehérítést, akkor egy fogínyvédőt szükséges használni, hogy a fájdalomtól, esetleges felmaródástól megvédjük az ínyt. Eztán egy fogfehérítő gél kerül a fogakra, mely 30-60 perc elteltével ad eredményt. Tehát ez a fogfehérítő eljárás szinte azonnali eredményt ad, s csak egyszer szükséges rászánnia magát az embernek erre a típusú dologra.
Előfordulhat az is, hogy kétszer szükséges megjelenni a fogorvosnál a fogfehérítő kezelés végett, mert nem mindig egyszerre történik a felső és az alsó fogsor fehérítése. A fog fehérségét, a fogfehérítő szer illetve módszer milyenségét úgy lehet a legjobban kiválasztani, ha előbb a felső fogsoron készül a fogfehérítő kezelés, majd ennek eredményét mintegy kontrollként használva végzendő az alsó fogsor fogfehérítő eljárása. Így sokkal biztosabban, biztonságosabban választható ki az a színárnyalat, amely a legközelebb áll az eredeti fogszínhez, amely szín leginkább harmonizál az arccal.

Nagyon sok embernek érzékeny a foga, számukra az ilyen típusú fogfehérítő eljárás fájdalmat okozhat. Viszont számukra megoldást jelenthet az ultrahangos fogfehérítő és a LED-lámpa használata, melyekkel egy alkalommal 3-szor 15-20 percen keresztül történik a fogfehérítő kezelés. Ezekkel szintén nagyon jó eredmény érhető el, s igen tartósak.

Jó néhány fogfehérítő termék van, melyeket otthon lehet használni. Ezekkel körülbelül két hétnyi fogfehérítő kezelés után látható eredmény érhető el, de ez termékenként és személyenként változik. Ki lehet ezeket próbálni, hogy melyik a hatékonyabb. De talán a legjobb otthoni fogfehérítő megoldás, ha szódabikarbónával mosunk fogat.