Fogfehérítés a fogászatokon

„A tökéletes megjelenés az apró részletekben rejlik, szebbek lehetünk a fogfehérítés által…”

Egyre népszerűbb a fogfehérítés.

A szép mosoly nagyon fontos, a fogainkat szebbé teszi a fogfehérítés.

Sok mindent megteszünk szépségünkért. A fogaink épsége, szépsége, fehérsége jó megjelenést, ápoltságot kölcsönöz, s ehhez a fogfehérítés nagyban hozzájárulhat. Nem véletlen, hogy a fogfehérítés manapság nagyon divatos dolog. Mai világunk szinte megköveteli tőlünk a tökéletes külsőt, s a tökéletesség az apró részletekben rejlik. Sokat ronthat a megjelenésünkön az, ha a fogainkon nem történt fogfehérítés. Egy kellemes külsőhöz nem tartozhat fogfehérítés nélküli fog. Nagy szerencse az, hogy számos fogászat kínálatában szerepel már a fogfehérítés. Igaz, a fogfehérítés nem olcsó dolog. Ha valaki rászánja magát a fogfehérítésre, annak érdemes körülnézni a fogászatok ajánlatai között, hogy hol mennyibe is kerül a fogfehérítés. Persze nem mindig az ár a döntő szempont. Egy jó hírű fogorvos székébe sokan szívesebben ülnek be, még akkor is, ha drágábban dolgozik és többe kerül a fogfehérítés.

Fogfehérítés a fogászatokon

A fogászati rendelőkben történő fogfehérítés több szempontból is előnyös. Egyrészt az eredmény azonnali, másrészt a fogfehérítés végett általában csak egyszer kell megjelenni. A fogfehérítés eredménye igen tartós.
A fogfehérítés úgy történik, hogy először is szájfeszítővel kinyitják a szájat. Ez ijesztően hangzik, de nem az, nem kell itt valami fájdalmas dologra gondolni. Egyszerűen csak az a cél, hogy egy kicsit mindig nyitva legyen a száj, illetve a fogsor a fogfehérítés művelete alatt. A szájfeszítés után egy védőkrém kerül az ínyre, mert a fogfehérítés alatt sérülhet, megmaródhat az íny. A védőkrém segítségével a fogfehérítés okozta felmaródás elkerülhető. Ez után következik konkrétan a fogfehérítés művelete, mely úgy történik, hogy egy speciális zselét helyeznek a fogakra, majd egy lézerlámpa fényét irányítják rá a fogakra. A fogfehérítés folyamata 10-15 percen keresztül tart, a fogfehérítéshez használt zselétől függően. Ez után a fogfehérítő zselé leszívásra kerül, majd a fogfehérítés folyamatát megismétlik, újra felhelyezik a fogfehérítő zselét. Általában négyszer ismétlik meg ezt a folyamatot, de ez függ a zselétől és attól is, hogy milyen mértékű legyen a fogfehérítés, milyen fehérséget szeretnénk fogainknak.

A fogfehérítés eredményezte szép fogak sokáig megőrzik a fehérségüket, igen tartós ez a fogfehérítés.