Öntözőrendszer fajták és árak

Mitől függ az öntözőrendszer ára?

Az öntözőrendszer árát több tényező is befolyásolja Az ár függ attól, hogy mekkora terület öntözését kell biztosítani a rendszer kiépítésével, ez értelemszerűen a felhasznált anyag mennyiségére utal. Számít az is, hogy milyen jellegű az öntözőrendszer, hány típusú szórófej kell, mennyire kell az öntözőrendszernek szerteágazónak lennie. A legnagyobb mértékben attól függ az öntözőrendszer ára, hogy milyen gyártó termékeit vásároljuk meg, azaz milyen márkájúak az alkatrészek, a minőséget itt is meg kell fizeti. Az öntözőrendszer ára a beszerelt extra készülékek számával arányosan emelkedik. Ilyen készülék például z esőérzékelő, vagy tápoldat adagoló. Sokan házilag akarják kiépíteni az öntözőrendszert kellő szakértelemmel és alapossággal természetesen bárki nekiállhat, de a rendszer szerkezetének felépítéséhez mindenképpen kérjük egy hozzáértő szakember segítségét. Az esetleges hibák a későbbiekben nagyon sok bosszúságot okozhatnak.

Öntözőrendszer fajták árak

Öntözőrendszer és a márkák

Ha megkérdezünk pár öntözőrendszer kiépítéssel foglalkozó szakembert valószínűsíthetően ugyanazt a pár márkát fogják javasolni. A leghíresebb három márka a Hunter, Rain Bird és Toro. Ezek mondhatók a legprofesszionálisabb, legnagyobb precizitással előállított gyártmányoknak. Az öntözőrendszer összes elemét gyártják. A három márka közül a legmagasabb árakkal a Toro dolgozik, de ettől még nem állíthatjuk azt, hogy a három a márka közül ez a legjobb. Mindig az a legjobb, ami a legoptimálisabb az adott kerthez. Mindhárom márkatípus kínálata széleskörű így bőven válogathatunk a számunkra legmegfelelőbb termékek között. A Toro mindenféle kerti munka elvégzését segítő gép és alkatrész előállításával foglalkozik, teljes mértékben felöleli a kertben végezendő teendőket. Az öntözőrendszer szerkezete csak egy alkotóelem széles kínálatából. Ez általában mindegyik márka jellemzője.

Öntözőrendszer beszerzése

Az öntözőrendszer beszerzése egyáltalán nem igényel bonyolult és hosszadalmas utánajárást. Többféle lehetőségünk is van arra, hogy öntözőrendszert vásároljunk. Kezdjük a hagyományos módszerekkel, kertészeti boltok, kertészeti szerszámboltok felkeresésével. Az ilyen üzletek mindig nagy kínálattal dolgoznak, több márka, több típus, a választék nagy. Nagyon fontos, hogy, ha magunknak vásároljuk meg az elemeket figyeljünk arra, hogy azok passzoljanak, legyünk tisztában a paraméterekkel. Ez olyan apróságoknál is számít, mint például a kötőelemek, nem mindegy, hogy az adott csőben mekkora nyomás fog keletkezni, a különböző mértékű nyomáshoz, vannak különböző fokozatú kötőelemek. Fontos elem a szórófej, rendkívül sok típus közül válogathatunk, kell, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen növények locsolásához alakítjuk ki az öntözőrendszert, milyen a talaj, mekkora terület az, aminek a vízellátását biztosítani akarjuk. A legjobb, ha szakemberrel csináltatjuk az öntözőrendszer kiépítését. Az alkatrészeket hozathatjuk a szakemberrel vagy megvásárolhatjuk közösen is. Nyilvánvalóan ha a szakember hozza magával az elemeket olyanokat fog hozni, amik a mi elvárásainknak és pénztárcánknak a leginkább megfelelnek. Nagyon sok kerti szerszámokkal foglalkozó üzletnek van web shopja. A netes vásárlás pedig egyre nagyobb divatnak örvend. A netes web shopok ugyanolyan megbízhatóak, mint az üzletek és mivel a paraméterek adottak így a netes vásárlás kényelmesebb is, ebben a kategóriában úgymond nem lehet elrontani. Az internet segítségével nem csak az öntözőrendszer elemeit vásárolhatjuk meg, hanem szakembert is kereshetünk. Nagyon sok öntözőrendszer kiépítéssel foglalkozó cég üzemeltet honlapot, tájékozódhatunk az árakról, betekintést nyerhetünk a cég egyéb munkáiról és ötleteket is elleshetünk. Az öntözőrendszer kiépíttetését egyre több kertes háznál alkalmazzák, gazdaságos és hatékony.