Facebook, ahol tényleg megismered az ismerőseid

Facebook, ahol tényleg megismered az ismerőseid, azaz Facebookban az igazság!

Napjaink közösségi portálja a Facebook, ahol sok-sok ismerősünk megossza a nyaralását, élményeit, fotóit, amiket lájkolunk, és mi is megosztunk ha azok tetszenek. Ám, tényleg jó dolog ez a Facebook, hisz erre találta ki anno Mark Zuckerberg. Magam is ennek az élménynek pártolója vagyok, mert miért ne tegyem közzé a jókat-szépeket, amiknek örülök.

Facebook igazság

Mire is használjuk a Facebook-ot?

Hát erre, arra. Megosztunk jókat és rosszakat egyaránt. Olyan pillanatokat teszünk ki ismerőseink elé, amik alapján könnyebb eldöntenünk, hogy ki mit csinált ma vagy tegnap, vagy mit is fog holnap tevékenykedni.

Mire is jó még a Facebook?

Arra is nagyon jó, hogy lássuk az ismerőseink jelemét, hogy mi is járhat az elméjében és mire is számíthatunk ha vele akarunk több időt eltölteni. Rengeteg pszichiátriai eset van a szép kerek bolygónkon és rengeteg klinikai csoda van a Facebook közösségi portálon is. Gondolom ismerős, hogy ki megy már az agyunkra és kitől is vagyunk legjobban ki, hogy ki is osztotta meg már megint azokat dolgokat, amire már tényleg nem vagyunk kíváncsiak. Percenként megváltoztatott profilképek és figyelem felhívó depressziós idézetek, amik elképesztően lehangolóak tudnak lenni. Kapcsolatban lévő emberek, akik már nem is tudom hányadik társukkal nem is tudom mit csinálnak, talán meg is házasodtak már vagy százszor. Elég, ugye, elég, talán törölni kellene már magamat? Ismerős?

Más… sokan használják marketing eszközökre, mint például kis vállalkozásuk promózására, vagy használt fogkeféjük eladására. Talán egy fokkal jobb, hisz ezen könnyebben túl lépünk mint az előző eseteken.

Én perfekt rengeteg ismerősömben csalódtam pozitívan és negatívan egyaránt, azaz jobban megismertem szokásait, rejtett kis titkait és akár szerelemi életét is. Talán mondhatni, hogy inkább negatív élményeim voltak, mint kellemes csalódás, mert sajnos ilyen világot élünk. Kell ez nekünk?

Még egy utolsó kérdésem lenne hozzád…

Te szerinted idegesítesz valakit?

by Zsé