Húsvéti tálalás, húsvéti hidegtálak

A legtöbb háziasszony Húsvétkor különös gondot fordít a tálalásra, ezzel is emelve az ünnep jelentőségét, hangulatosabbá téve a közös reggelit, vendégséget, egyéb étkezést.

Húsvéti tálalás praktikák

A húsvéti ételek hagyományosan egyaránt  tükrözik az elmúlt  téltől való búcsúzás, és az újjászületést,  a termékenységet. A sonka régen általában a téli disznóvágásból maradt, erre az alkalomra őrzött csemege volt. A tojás pedig, amit ebben az időszakban kezdtek bőven tojni a háztáji tyúkok, jelképezik az újjászületést.  Ez a két fő fogás, ami – a tormával, húsvéti kaláccsal kiegészítve – elmaradhatatlan a húsvéti asztalról.
A mai háziasszony már dúskálhat egyéb földi jókban is, így primőr zöldségekben, és gyümölcsökben, más országok konyhájának finomságai is közismertté váltak, és elérhetőek lettek  egzotikus, vagy idényzöldségek, gyümölcsök.

Ünnepi húsvéti hidegtál

Így a hagyományt alapul véve csak a fantáziánk, és a pénztárcánk szabhat határt hogy mi, és hogyan kerül az asztalra.
Az alábbiakban szeretnék adni néhány ötletet, hogyan díszítsük a húsvéti hidegtálat,  hogyan dekoráljuk a húsvéti asztalt.
A képeken az alapanyagok természetesen helyettesíthetők, a lényeg az üde, tavaszias hangulat, és az esztétikus elrendezés.

Húsvétra hidegtál ötlet

Húsvéti tálaláshoz ötlet

Húsvéti sonka

Húsvéti ünnepi tál tippek

Ünnepi húsvéti ételek