Minden amit tudni lehet az akkukról, töltőkről és az elemekről

Akkuk és töltők

Az akkuk, azaz akkumulátorok és az elemek energiatároló berendezések, s számos műszaki cikk működésének kellékei. Napjainkban a tudatos vásárló elemekből is az újra tölthető elemeket választja, mert azok tartós használatot garantálnak a hozzájuk tartozó töltő készülékkel.

Napjainkban nincs profi fotós Li-ion akku markolat nélkül, mely speciális kiegészítő által még egy alacsonyabb kategóriájú gépből is csúcsminőségű fényképezőgép varázsolható. A fényképezőgép markolatok egyrészt kényelmes fogást biztosítanak még a legkisebb méretű fényképezőgépek esetében is, másrészt kiterjesztik az akkumulátorok élettartamát, hosszabb működési időt garantálnak, és nem utolsósorban általában speciális funkciógombokkal vannak ellátva a fotózás élmények szolgálatában.

Elemek, akkuk és töltők

 

Elem

Az elektromos energia tárolására hivatott elemek számos műszaki cikk működésének kellékei, mint televízió távirányítók, kompakt fényképezőgépek stb. A hagyományos elem olyan kémiai anyagokkal van feltöltve, amelyek áramtermelő reakciója nem visszafordítható, így a folyamatok lejátszódása után az elem elhasználódik, „kimerül”.
A hagyományos elemek un. cink-szén elemek, a tartós elemként ismert alkáli elemek a hagyományos elemek kapacitásának legalább háromszorosával rendelkeznek. Mindkét elemtípus esetében a lemerülő félben levő elem „futamideje”, élettartama a készülék kikapcsolásával (az elem pihentetésével) minimálisan kitolható.
A Li-ion elemek a legmodernebb, nagyon magas energiasűrűségű elemek. Cellafeszültségük 3V, kapacitásuk kimagasló.

Elem méretű akku

Az elem méretű akku a környezettudatos és pénztárcabarát megoldás elem vásárlására. Ugyanolyan energiaellátást biztosít, mint a sima alkáli elemek, de mivel többször újra tölthetők, így környezetbarát megoldást nyújtanak és csak egyszer kell megvásárolni őket.
Hálózati adapter / töltő

A hálózati adapter pedig olyan hordozható külső tápegység, mely a hálózati aljzatokból érkező váltóáramot alakítja át az elektronikus készülékek által használt egyenárammá. Külsőleg a kábelre csatlakozó téglalap alakú dobozról, és a kábel végén található két- vagy háromvillás dugaszról lehet felismerni őket.

Li-ion akku / markolat

A Li-on akku markolat a fényképezőgépek speciális kiegészítője, melyek amellett, hogy kényelmes fogást biztosítanak, a fényképezőgép akkumulátorának élettartamát is meghosszabbítják, s nem utolsó sorban speciális funkciógombjaik által a legegyszerűbb fényképezőgépekből is milliós profi „look-a-like” gépet varázsolhatsz.