Komputeres és ultrahangos alakformálás

Főleg a nők körében egyre divatosabb az a típusú alakformálás, melynél nem kell mozogni, izzadni, fáradni, nem kell futni, tornagyakorlatokat végezni, és súlyokat sem kell megmozgatni. Egyre nagyobb az igény arra, hogy alakformálás közben kényelmesen érezze magát a páciens, és az alakformálás legyen pihentető, akár még stresszoldó hatású is.

Komputeres és ultrahangos alakformálás

Az alakformálás területén már régóta használatos az elektromos fogyasztógép. A technika rohamos fejlődése ezekre az alakformálást segítő berendezésekre is hatott, nem kerülte el ezeket sem a korszerűsödés. Igény is volt a korszerűsítésre, mert az elektromos fogyasztógéppel történő alakformálás kellemetlenségekkel is járt. Csípő érzést keltett azon a területen, ahol az alakformálás történt, illetve hirtelen, nagyobb erejű izom-összehúzódásokat is generált az elektromosság, ami szintén kellemetlen érzést váltott ki. Elérkezett az idő a gépesített alakformálás korszerűsítésére, s teret nyertek a komputerek a kozmetikai alkalmazásban is. Innentől a gépesített, elektromos alakformálás valóban fájdalommentessé és kellemessé vált. Ebben az esetben a hullámok interferenciája során megélénkül a sejtek anyagcseréje, és így válik alkalmassá arra, hogy az alakformálás létrejöjjön. De nem csak az alakformálás területén hatásos az ilyen komputeres kezelés. Többféle programozási lehetőséget ad ez az alakformáló készülék, így lehetségessé válik általa a narancsbőr eltüntetése, az izmok erősítése, vagy akár a bőrregenerálás is.

A technikai fejlődés másik nagy, kozmetikában is alkalmazott vívmánya az ultrahangos alakformálás. Ez az alakformálás is igen kellemes és hihetetlenül hatásos. Nagyszerű dolog, hogy sebészi beavatkozás nélkül érhető el egy nagy mértékű alakformálás, mely során a felesleges zsírsejtek zsírleszívás nélkül távoznak. Ez az ultrahangos alakformálás alkalmas a has, comb, a fenék illetve a karok felesleges zsírpárnáinak lebontására, megszüntetésére. Az alakformálás többszöri kezelés után válik eredményessé, az eltávolítandó zsírfelesleg mennyiségétől függően. Az ultrahangos alakformálás természetesen a narancsőr eltüntetésére is alkalmas. Az ultrahang hatására keletkező hő fellazítja a méreganyagokat, illetve a zsírt. A hő hatására fokozódó nyirokkeringés pedig mindezt elszállítja. Ennek eredménye centiméterekben mérhető, így ez méltán közkedvelt alakformálás, leginkább a hölgyek körében.