Gyógypapucsok jótékony hatásai

Gyógypapucsokat otthoni és utcai viseletre egyaránt találhatunk a neves márkáktól, mint a Scholl, a dr Batz, a Biokomfort, a Berkemann, vagy a dr Mauch. Az anatómiailag megformált határozott, hosszanti-, harántboltozati és lábujjtámasztással rendelkező kiváló minőségből készült papucsok igazi kényelmet biztosítanak a hétköznapokban lábaink számára.
Találunk csatos, tépőzáras kivitelben, vagy épp klumpa formában, de nem ritkák a felső méretet nem állítható modellek sem.

Gyógypapucs

A gyógypapucsok talpformájuknak köszönhetik gyógyító hatásaikat, mivel így képesek elsődlegesen a láb izomzatának kifáradását csökkenteni. A speciális talpkiképzés a haránt boltozattámaszték, a hossz boltozati alátámasztás, a külső láb él alátámasztás és a speciális sarokágy kiképzésének köszönhető. Mindezek együttesen képesek a gerincoszlopot és a bokát tehermentesíteni, ezáltal nem csak vérkeringésünkön javít, de testtartásunk is egészségesebbé válik.

A természetes alapanyagként használt bőr a gyógypapucsok számára is kimondottan kényelmi és minőségi érzetet biztosít viselője számára. A legtöbb gyógypapucs alapanyagaként megjelenik még a velúr, a nubuk, valamint egyéb antibakteriális anyagok, így a fitnesz papucs esetében.

A gyógypapucsok között említhetjük még a masszírozó papucsokat, amelyek talpfelületén akupresszúrás pontokkal vannak kiképezve. Ezek a papucsok serkentik a vérkeringést, s akár még olyat is találhatunk, ami Jade kövek segítségével az anyagcserénket fokozva, egészséges stressz mentes életet kínál.