Téli lábápolás, mire figyeljünk

A téli lábápolás területén említhetjük a láb izzadás problémáját, ugyanis a téli zárt cipők jobban hajlamosítanak ennek a tényezőnek a kialakulására. A cipő kiválasztásánál ajánlott a bőrből készült lábbeliket előnyben részesíteni, valamint a tiszta pamut zoknik is segítségünkre lesznek.

téli lábápolás

A lábaink izzadásán a természetes illóolajok is segítenek, valamint a kifejezetten erre a célra szolgáló készítmények, mint a Naturland lábizzadás elleni spray, vagy a Scholl Deo Aktív Fresh lábspray. Állandóan fennálló lábizzadás esetén érdemes a gyógynövények között is kutakodnunk, mint pl. a levendula, s a heti otthoni lábápolás alkalmával lábfürdőnket ehhez igazítani.

Hosszú órákon át csizmában tartott lábaknak igen jót tesz az esti kényeztetés. A különösen téli időszakokban kiszáradt talp bőréhez ajánlatos használni a drogériákban is kapható olajos fürdők egyikét. A lábat kimondottan lábápoló kozmetikumokkal kell ápolnunk, ugyanis ebben az időszakban lábaink nem a zsírtól, hanem a vízhiánytól szenvednek leginkább.

A száraz lábakra igenis érdemes odafigyelnünk, hiszen elhanyagolása akár berepedezett talpakat is eredményezhet, ami igen fájdalmas is tud lenni. Ennek elkerüléseként érdemes alkalmanként télen is felkeresni pedikűrös szakemberünket.