IPL villanófényes végleges szőrtelenítés

A hagyományosnak mondható otthoni szőrtelenítési módok csupán rövid időre szabadítanak meg szőrszálainktól, de ezek az időszakonként megismételt szőrtelenítési módok mára már feledésbe merülhetnek a különféle szakemberek által végzett végleges szőrtelenítési eljárások segítségével. Ilyen megoldást nyújt a lézeres, vagy a legmodernebb eljárás közé tartozó IPL villanófényes szőrtelenítési módszer. Ezen eljárások alkalmankénti kezelési igénye nem túl nagy, viszont jóval hatékonyabbak, így árban is magasabb a már megszokott módszereknél.

IPL villanófényes végleges szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítési eljárások megkezdése előtt a szőrszálaiktól megszabadulni vágyóknak előzetes konzultáción kell részt venniük. Ekkor ugyanis a páciens adottságait, betegségeit, gyógyszeres kezeléseit, valamint az esetleges tetoválások elhelyezkedését mind körültekintően szükséges átbeszélni, ugyanis mindezek alapján dönthető csak el, hogy valóban alkalmasak vagyunk e végleg megszabadulni a szőrszálaktól.

A végleges szőrtelenítés előtt le kell borotválni szőrtelenítésre szánt testrészeinket. A kezelés előtt és után kerülni kell a napozást, valamint a szolárium használatát. Mindamellett, hogy a kezelések többnyire fájdalommentesnek mondhatóak, az egyes kezelések végeztével enyhe bőrpír jelentkezhet, amit bőrnyugtató, hűsítő krémmel kell enyhítenünk. A modernebb eljárásnak számító IPL villanófényes végleges szőrtelenítés mintegy 3-4 alkalomból áll, míg az elődjének számító lézeres szőrtelenítés 6-8 alkalmat is igénybe vehet.

Ezért a szőrszálak növekedési fázisaihoz mérten akár fél – egy évet is rá kell szánnunk a végső eredmény elérése érdekében.