A szőrtelenítés otthoni formái

Szőrtelenítés otthon

A férfiak arc szőrzetének eltávolításának rituáléjából kiindulva a nők is szívesen használják otthoni szőrtelenítés eszközeként a borotvát. A borotva tökéletesen sima eredménye minden testrészünkön érezhető, s akár a borotvanyélbe beépített cserélhető borotvazselé igen praktikus hétköznapi szépségápolási eszköznek számít. Bár a borotválkozás megerősíti a szőrszálakat, fokozatos kinövésekor pedig szúrós tapintást eredményez, még mindig a borotva az egyik legismertebb otthoni szőrtelenítési eszköz.

Szőrtelenítés otthon

Szőrtelenítő krém
Egyéb otthon használható egyszerűnek mondható szőrtelenítő termékkel is találkozhatunk, mint pl. a hab, a gél, vagy a krém állagú kozmetikumok. Ezek a szőrtelenítési eljárások azonban bármilyen hosszúságú szőrszálak eltávolítását tervezzük is velük, az egyes testrészeken bőven hagynak maguk után kivetni valót.

Hideg gyanta
Az otthoni használatra szánt hideg gyantázó szettek, egészen egyszerűnek mondható megoldásnak számítanak. Az előre elkészített gyantacsíkokkal valóban nagyobb reményekkel kecsegtetnek, de sajnos csak a hosszabb szőrszálak esetében számíthatunk sima testrészekre.

Meleg gyanta
A leghatékonyabb szőrtelenítési megoldásnak még mindig a meleg gyanta ígérkezik. A gyanta egyszerű felmelegítését könnyen megoldhatjuk már otthon is, egy könnyen használható, kis méretű gyantamelegítő géppel. Ezek a gyantamelegítők rendkívül praktikus megoldást kínálnak számunkra, hiszen a tartozékként hozzáilleszthető gyantapatron könnyen kicserélhető. Az akár illatos kivitelű gyanta a patronban rövid időn belül felmelegszik, s azonnal nekiláthatunk az otthoni maximális eredményt ígérő szőrtelenítésnek.