Gyógyító cipő betétek

Sokfajta cipőbetét létezik, a gyógyító fajtából valóakat szeretném bemutatni. Ezekkel a betétekkel a lábunk és gerincünkre gyakorolt hatásai révén népszerűek. Bőrkeményedés és bütyök kialakulását is képesek befolyásolni.

Gyógycipők
Ma már igen divatos és formatervezett gyógycipőket találhatunk az ilyen cipők márkaképviseleteire kijelölt üzletek polcain. Ezeknek a cipőknek a megelőzésben is nagyon fontos szerepük van, ezért a divatot kedvelőknek sem kell már a különféle fájdalmakat elviselniük. Akár női, akár férfi, de még a gyerekek is szívesen fogják viselni a Ryn, a Scholl, a Batz, a Joyssy, a Rollstep különféle fazonú ortopédiailag kiképzett, gyógybetéttel ellátott gyógycipőit. A forradalmian új gördülő gyógycipők például nemcsak divatosak, de nagyon hasznosak is, kiképzése könnyen megszokható, így igen kényelmes cipőviseletet jelentenek viselője számára.

Gyógycipő


Lúdtalp betétek

A lúdtalpbetétek a már meglévő cipőink kiegészítői között játszanak szerepet, melyek képesek a lábainkra nehezedő megnőtt igénybevétel okozta fáradékonyság elkerülésében. A lúdtalpbetétet igazán akkor tölti be funkcióját, ha aktivitásunkhoz éppúgy, mint cipőnkhöz, valamint nem utolsó sorban lábunk formájához egyaránt igazodik. Az LBT gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó cégnek köszönhetően már létezik olyan speciális üvegszállal erősített lúdtalpbetét, amely színének és formájának köszönhetően akár körömcipőben, vagy akár nyitott cipőben egyaránt használható.


Diabéteszes cipők és betétek

A magas vércukorszint miatt a lábakban futó vékony hajszálerek károsodnak, így a végtagokban lévő idegek érzéketlenné válnak, ami kezdeti tüneteként a lábak zsibbadását okozhatja. Ezen problémák időben történő felismerése, lehetővé teszi más krónikus betegségek kialakulását. Ilyen típusú panaszok esetében a GlobocConcept talpbetétei és gyógycipői a diabéteszes lábaknak nagy segítségére lesznek.


Szilikonos talpbetétek

A szilikonos talpbetét a hosszanti- és harántboltozatot alátámasztva képes tompítani a járáskor fellépő ütközőerőt, ezáltal kímélve a talpat. További szilikonos talpbetétként említhetjük a sarokéket, valamint a lábujj elválasztó párnát is. A szilikonos sarokék képes tehermentesíteni a sarkakat, a lábujj elválasztó párna pedig megtartja a lábujjak közötti természetes távolságot, megakadályozva a lábujjak egymás fölé kerülését és a bőrkeményedést.