Tandemugrás

A tandemugrás felső súlyhatára maximum 100kg, ami a tandemutasra vonatkozik! Napjainkban a tandemugrás a legnépszerűbb módja annak,hogy kipróbálhasd magad, milyen izgalmas is az ejtőernyőzés és milyen érzés 200Km/órával szabadon zuhanni nyílegyenesen a föld felé.

A földi felkészülés nem több mint 5 perc, azután ha kész vagy, mehetünk is! Neked csak úgy kell készülnöd, mintha futni indulnál, hogy lehetőleg kényelmes, laza, sportos ruházatban, természetesen az évszaknak megfelelően (melegítő, póló, melegítő felső és sportcipő) legyél öltözve,mi minden más egyébbel (ugróruha, szemüveg, sisak, kesztyű) ellátunk téged. Szemüveges ugróinknak is tudunk adni, olyan ugrószemüveget ami alatt kényelmesen elfér bármilyen méretű szemüveg

A repülés (emelkedés) kb. 15-25 percig tart, amíg eléritek a 3000 vagy 4000 méter ugrómagasságot ez 35 illetve 55 másodperc zuhanást jelent, amit akár a velünk együtt zuhanó légi operatőr vagy választásod szerint a kézi kamera videóra is rögzít! Hogy mi a kettő között a különbség?

A tandempilóta 1500m-es magasságban nyitja az ernyőt, ami után még 4-5 percet ereszkedtek a kupola alatt. (Ha kézikamerával ugrassz ne fogd vissza magad ,hogy üzenj a kamerába a levegőből a többieknek.) A leszállás után fogod érezni milyen is az amikor a szervezeted felszabadítja testedben az egyetlen legális drogot az ADRENALINT!

Az ejtőernyőzés ezen formája a tandemugrás,egy nagyon biztonságos ejtőernyős ugrás, mert általában a tandempilóták csak a legtehetségesebb ugrók közül kerülnek ki, valamint felszerelésünk, vagyis a tandemernyő direkt erre a célra kifejlesztett speciális rendszer, ami tartalmaz egy főernyőt és egy tartalékernyőt, (mentőernyőt) amelyek egyenként is négyszer akkorák, mint egy hagyományos szólóernyő ! A tandemernyőnk tartalmaz még egy magasság és zuhanási sebességet érzékelő automata nyitókészüléket, ami akkor hozná működésbe a mentőernyőt, ha a tandempilóta zuhanás közben egyik ejtőernyőjét sem lenne képes nyitni ! Az ejtőernyőzés napjainkban egy nagyon biztonságos sporttá vált, köszönhető a korszerű technológiának.

A tandemugrás során a tandempilóta mindent elvégez és odafigyel rád, neked a felszállástól a földetérésig csak az a dolgod, hogy élvezd az ugrást, valamint élvezd a természet ajándékát a szervezetedben szétáramló adrenalin által okozott semmihez nem hasonlítható érzést és szabadságot.