Mosógép középrész csapágy cseréje

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ha elromlik a mosógép középrésze, hiszen akkor csapágyastól cserélhetjük az egészet. A biztonság kedvéért ehhez a művelethez jobb, ha egy hozzáértő embert hívunk, hiszen komolyabb tudást igényel, mint mondjuk egy tetőcsere. Azonban érdemes jól körbenézni, mert a profik közül is sokan megfutamodnak a feladattól.

Mosógép csapágy középrész

A fő probléma ugyanis az, hogy javításhoz hozzá kell jutni a mosógép közepéhez. A régebbi modelleknél még viszonylag egyszerű a helyzet, de az újabbak szerelése még a sokat látottaknak is komoly fejtörést okozhat. Persze azért ez márka- és modell függő is. Mindenesetre nem véletlenül szerepelnek a módszerek között, alternatív, bár meglehetősen durva megoldások is.

A hozzáférés nehézségei

Nem javasoljuk, de több ember is arra esküszik, hogy flexivel vágjuk ki a mosógép hátulját és így gond nélkül hozzá tudunk férni a csapágyazáshoz. A munka végeztével pedig pótoljuk a hátlapról hiányzó panelt. Nem tűnik túl idillikus alternatívának, de tény, hogy ezután komolyabb problémák is felléphetnek majd a készülék működése közben. Nem javasolt megoldás!

Az biztos, hogy rengeteg időt spórolhatunk vele és a “hiba”, amit vétünk nem csak esztétikai lehet, hanem mechanikai is.  Ez eddig rendben is van egy régi vagy olcsó mosógép esetében, de ha őszinték akarunk lenni, akkor nem sokan akarják kivágni az adott esetben 150-200e forintos mosógépük hátulját.

Bár hozzá kell tenni, hogy egy új és drága mosógép ne is hibásodjon meg, ha pedig mégis, akkor irány a szerviz.

Mindenesetre, ha mégis úgy döntenénk, mi magunk vágnák bele a munkába, előtte alaposan tanulmányozzuk át a mosógépet, nehogy közben érjen minket a meglepetés.

Mosógép csapágy középrészeket ebben a webáruházban vásárolhat: netlap.info/termekkategoria/mosogep-alkatreszek/alkatresz-szerint-mosogep-alkatreszek/mosogep-csapagy-kozepreszek