Diákhitel kedvezőbb feltételekkel

A diákhitel nem csupán a tandíjra költhető.

Hogyan segít a diákhitel.

A felsőoktatás anyagi terhein kíván könnyíteni a diákhitel. Van olyan tanuló, aki csak a diákhitel segítsége által tudja folytatni tanulmányait. Sok szülőnek nehéz a mindennapi megélhetéshez megteremteni az anyagiakat. Ha a gyermeknek vágya valamely felsőoktatási intézményben tanulni, akkor az még nagyobb anyagi terhet jelent a szülőknek. Szinte lehetetlen lenne a nehezebb anyagi körülmények között élő szülők gyermekének továbbtanulni a diákhitel nélkül.

Diákhitel

Gondoljunk csak bele, hogy egy felsőoktatásban tanuló fiatalnak mennyi mindenre szükséges költenie havonta. Legalább havi 70 ezer forintnyi többletet jelent a családoknak, ha a gyermek tovább tanul egyetemen, vagy főiskolán. És ez az összeg igazán csak az alap dolgokra elég: tandíj, jegyzetek, étkeztetés, albérleti, vagy kollégiumi díj…A tartalmas időtöltés, a szórakozás, az öltözködés költsége nem szerepel ebben az összegben, pedig ezek is igen nagy igényei a fiataloknak. Méltán válik szükségessé a diákhitel.

A diákhitel nem csupán a tandíj fizetésére költhető. A diákhitel által egy egyetemista, vagy főiskolai hallgató a hallgatótársak átlagos színvonalán képes élni. A tartalmas szórakozásra, vagy akár egy-egy új ruhadarabra is juthat a diákhitel összegéből.

A diákhitel igen előnyös feltételekkel vehető igénybe. Természetesen a diákhitel felvételéhez bizonyos feltételeknek szükséges megfelelni, de ezek a feltételek kevésbé szigorúak. A legfontosabb ezek közül az, hogy a diákhitel abban az esetben igényelhető, ha az igénylő valamely felsőoktatási intézmény hallgatója, tanulója, melyet igazolni is tud. A diák hitel elbírálásánál tehát nem kell kezest, vagy bármiféle fedezetet felmutatni.