Bútorok tisztítása

Mint minden más a környezetünkben, a bútoraink is rendszeres ápolást igényelnek, ha szeretnénk megőrizni eredeti fényüket és állapotukat.Ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor kárpitos bútorainkra könnyen rákerülhet ital, étel és egyéb szennyeződés. Ilyenkor a még friss foltot azonnal kezelni kell, mert később sokkal nehezebben, vagy egyáltalán nem tudjuk eltávolítani.

Bútorok tisztítása

A fából készült bútorok ápolása viszonylag egyszerű. Számos bútorápoló szer kapható a boltokban. A tisztítószereket nedve ruhával vigyük fel a felületre és töröljük át vele. Fontos, hogy puha törlőkendőt használjunk, hogy megóvjuk vele a szekrényeket, asztalokat vagy komódokat.
Ha azt szeretnénk, hogy bútoraink csillogjanak, akkor 1 dl citromléhez, esetleg ecethez adjunk hozzá pár csepp olivaolajat és kenjük át vele bútorainkat.

Az ülőgarnitúrák és sarokülők szöveteit rendszeres porszívózással tarthatjuk tisztán. A legtöbb szennyeződést ecet és víz segítségével eltávolíthatjuk. Az 1-1 arányban keverjük el, ezt követően pedig törlőkendővel vagy szivaccsal dörzsöljük át a foltot. Ha ez nem válik be, akkor a foltot nedvesítsük be és szórjunk rá szódabikarbónát. Hagyjuk rajta pár óráig, majd porszívózzuk ki alaposan a szövetet. Azonban tisztítás előtt az ülőbútor egy kevésbé látható helyén végezzünk próbatisztítást, hogy megbizonyosodjunk róla, nem okoz a tisztítószer elszíneződést.

A bőr bútorok esetén ügyelni kell arra, hogy ne érje őket közvetlen napfény, és ne legyenek fűtőtest közelében. A meleg levegő hatására kiszáradhatnak és kirepedezhetnek. Itt is fontos, hogy rendszeresen kiporszívózzuk őket. Ápolásukhoz használjunk erre a célra készült bőrápolót, esetleg babaolajat.

A rattan bútorok ápolása egyszerű, sima szappanos vízzel mossuk le, majd sós vízzel öblítsük le őket. Ezt követően hagyhatjuk kerti bútorainkat a napon száradni.

Ha új ülőgarnitúrát, vagy sarokkanapét vásárolna, akkor ajánljuk figyelmébe az alábbi webáruházat: www.outletbutor.hu