Zakynthos települései

Laganas

Ez Zakynthos bulis része, ha lehet ezt mondani.Van egy utcája, amely csak bárokból, coctail-bárokból és diszkókból áll. Laganast főként a fiataloknak ajánlom és azoknak akik kedvelik a nyüzsgést. Laganas a legkedveltebb üdülőhely Zakynthoson, ezért ha itt szeretnénk eltölteni jól megérdemelt szabadságunk, időben foglaljuk le a szállást, mert az utolsó pillanatban már tuti, hogy nem lesz hely. A szemfülesek már jó néhány hónappal az utazás előtt lefoglalják a szállást. Laganas rendelkezik a sziget legnagyobb strandjával, amely közel km kilométer hosszú és finom aranyszínű homokkal borított.A laganasi strand egy része nemzeti park, ezért bizonyos szabályokat be kell tartanunk, ha itt szeretnénk napozni, strandolni(ezekről a szabályokról a Tengeri Nemzeti Park fül alatt olvashatsz). Aki a vízi-sportokat részesíti előnyben, az ne Laganast válassza, mert itt semmilyen vízi sportra nincs lehetőség, hiszen a Tengeri nemzeti Park területe védett terület, ki van tiltva minden vízi sport.Szórakozási lehetőségek viszont ezrével vannak, a főutcán egymást érik a tavernák, éttermek, gyrososok, gyorséttermek, bárok, diszkók, butikok, szuvenír üzletek, ajándékboltok. Kicsit zsúfolt, kicsit hangos, kicsit sok az idióta angol, de azért fantasztikus hely! Én Laganas mellett teszem le a voksom!

Zakynthos Laganas strand

A Laganasi öbölben található a Marathonisi sziget, vagy más nevén Teknős sziget, mely onnan kapta a nevét, hogy teljesen úgy néz ki mint egy teknős:)A szigetre könnyen eljuthatunk csónakkal és élvezhetjük a nyugalmat.

Szintén Laganashoz tartozik Agios sostis szigete, vagy Cameo sziget vagy “bulisziget” kinek, hogy tetszik. A szigetre egy függőhíd visz át a Laganasi kikötőből. A szigetre belépőjegyet kell venni, ez 1-2 euro, cserébe élvezhetjük a Cameo bár vendégszeretetét és egész nap elektronikus zenét hallgathatunk(van aki él hal ezért, van aki a halálán lenne, ha egy napot ott kellene töltenie). A sziget egyébként nagyon kedvelt rendezvényhelyszín, számtalan esküvőt tartanak itt.

A harmadik sziget csupán egy szikla, észak felé, ez a Pelouzo sziget.

Kalamaki

Kalamaki Laganas mellett található északra, nagyon kedvelt üdülőhely. Jóval nyugodtabb Laganasnál. Csendes kis település, bár van egy szépséghibája, mégpedig az, hogy a szigetre érkező repülőgépek pontosan Kalamaki felett ereszkednek le megközelítve a kifutópályát, nem kis zajjal. Olykor naponta 10 gép is leszáll Zakynthoson. Kalamakin számos tradicionális görög taverna található, melyek egyikét mindenképpen érdemes kipróbálni. Kalamaki strandja is a Tengeri Nemzeti Park egy részét képezi, ezért néhány szabályt itt is be kell tartanunk.

Argassi

Zante városától csupán néhány kilométerre található a nyugodt és csendes Argassi, ez tulajdonképpen a főváros elővárosa. Strandja homokos, helyenként egészen apró kavicsos, és nagyon lassan mélyül a víz így a kisgyermekkel érkező családok számára rendkívül ideális. Az éttermek egymás hegyén hátán vannak, így válogathatunk kedvünkre, mindennap máshol ehetünk.Nyüzsgő forgatagot, ne várjunk, mert itt azt nem fogjuk megtalálni, viszont a vízi sportok szerelmesei itt igazán kiélhetik magukat. Vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a minigolfot is, ami szerintem nagyon jó móka és a tulaj is nagyon barátságos.

Zante vagy Zakynthos

A sziget fővárosa, a helyik Zante-nak hívják, a turisták általában Zakynthosnak.
A várost az 1953-as földrengés szinte porig zúzta, ezután láttak neki a sziget újjáépítésének. Tavernák, éttermek, bárok, diszkók egész sora várja a turistákat a görögöktől már megszokott vendégszeretettel.Romantikus, kanyargós utcácskái mindenképpen megérnek egy nappali és egy esti sétát egyaránt. A nagyobb kirándulóhajók Zante kikötőjéből indulnak.

Tsilivi

Zakynthos sziget 2. legnagyobb üdülőhelye Tsilivi. Zante városától mindössze hat kilométerre található, ezért busszal könnyen megoldható az utazás. Tengerpartja 2 kilométer hosszú, a már megszokott arany homokkal és lassan mélyülő csodálatosan tiszta tengerrel. Bónuszként rengeteg kagylót és különleges csigaházat lehet találni a parton bóklászva. Érdemes kipróbálni a búvárkodást is ha még nem tetted meg. Apró és picit nagyobb halakat, tengeri csillagokat és ha szerencséd van még polipot is láthatsz!Ha egyszer kipróbálod örökre rabul ejt…velem is ez történt. A parton napozóágyakat bérelhetsz, de feküdhetsz a saját törölköződre is, nincs tömeg a parton. Vízi-sportokra is van lehetőség, de nem olcsó!

Alykanas – Alykes

Alykanas és Alykes tulajdonképpen már teljesen egybeolvadtak, de 2 különálló tengerparttal rendelkeznek. Kb. 15 km-re található a fővárostól. A vízi sportok szerelmeseinek ideális hely hosszú homokos strandja.Éttermek, pizzériák, bárok rogyásig vannak itt is, de diszkók nem igazán. Ha éjszakai életre vágysz célszerű átmenni Laganasba taxival.

Keri

Keriben a naplementét nem szabad kihagyni, erről bővebben a látnivalók menüpontban olvashatsz!Ha már ott jársz nézd meg Görögország legnagyobb zászlaját és ülj be a sziklákra épült tavernába egy jó gyrosra, majd fényképezz nagyon sokat a kilátóból:)Mindezekről részletesebben a látnivalóknál. Keriben ha a taverna után tovább megyünk az úton megpillantjuk a Keri világítótornyot, ahonnan művészi fotókat készíthet még egy amatőr is.

Vassilikos

Igazi görög stílusú kis település egy csodálatosan szép stranddal.

Zakynthos nyaralás

Bővebb információk találhatók Zakynthosról ezen az utazási honlapon: gorogorszagnyaralas.hu/zakynthos-a-kelet-viraga