Autósiskola átjelentkezés

Autósiskola kiválasztása

Ez a feladat egyre inkább jelent nagy kihívást a választás előtt álló, leendő gépkocsivezető számára, ugyanis egyre több információt találhatunk bizonyos autósiskolákról. Ezek közül ami leginkább segíthet a döntéshozásban, az az átmenési mutató, amelyet az autóiskolák feltüntetnek a honlapjukon. Bár a tájékozódásban sok minden a segítségünkre lehet, mégis megtörténhet, hogy valamilyen okból nem felel meg a kiválasztott autósiskola.

Autósiskola átjelentkezés

Miért kellene váltani?

A gyakori okok között szerepel az, hogy a diáknak nem felel meg az oktató, így nem részesül a megfelelő képzésben, és ezen akár a vizsga sikere is múlhat. Egy másik ok lehet az, hogy sokan kerülnek abba a helyzetbe, hogy külföldről jönnek haza elvégezni az autósiskolát, és csak egy bizonyos ideig tartózkodnak az ország határain belül, emiatt pedig nem tudják befejezni tanulmányaikat (erre a legjobb megoldás az online képzés). Az is gyakran szerepel az okok között, hogy a diák más helységbe költözik tanfolyam lezajlása előtt. Ilyenkor szükség lehet az új településen működ iskolába való átjelentkezés.

Mit jelent az átjelentkezés?

Az átjelentkezés fogalma azt a folyamatot takarja, amely során egy autósiskola diákja átiratkozik egy másik, számára kedvezőbbnek vélt autósiskolába.

Az átjelentkezés menete

Bár ez egy macerás folyamatnak tűnhet, nem is olyan bonyolult, mint ahogyan a legtöbben gondolnák. Azért fontos odafigyelni néhány dologra, ezek a következők: ha beiratkozunk egy iskolába, olvassuk el figyelmesen a szerződést, ugyanis megtörténhet, hogy az adott iskola csak bizonyos úgynevezett kárpótlási összeg fejében hajlandó elengedni minket. A másik fontos pont pedig, hogy annak az iskolának, amelybe át szeretnénk iratkozni, időben jelezzük szándékunkat, mert megtörténhet, hogy nem tudnak számunkra helyet biztosítani.

Az átjelentkezéshez csak annyi szükséges, hogy kijelentkezzünk az előző iskoládból, és kitöltsük a jelentkezési lapot az újonnan kiválasztott iskolánál, a többit pedig az új autósiskola intézi.

További információt kaphat még ezen a weboldalon: dekmarautosiskola.hu