Jogosítvány teherautóra

A tehergépkocsi vezetéséhez C kategóriás jogosítvány szükséges. Ez a típusú hajtási engedély az autóbusz és a trolibusz kivételével minden 3500 kilogramm össztömeget meghaladó gépkocsi vezetésére feljogosítja tulajdonosát.
Beiratkozás

A tanfolyam elkezdéséhez – amelynek végén megszerezhetjük a C kategóriájú vezetői engedélyt – szükséges a jelentkezési lap kitöltése az adott iskolánál, igazolványfénykép, valamint az alapfokú iskolai végzettséget igazoló irat. Az illető személy életkora a vizsgáig meg kell haladja a 21. évet, annál maximum 6 hónappal lehet fiatalabb a beiratkozáskor.

Tehergepkocsi jogosítvány
A tanfolyam menete

A C kategóriás autósiskola sikeres elvégzéséhez több lépcsőfokon juthat el a leendő tehergépkocsivezető: közlekedésismeret, szerkezeti és üzemeltetési ismeret, munkavédelem, biztonsági üzemeltetés, forgalmi vizsga. Ha az illető rendelkezik műszaki végzettséggel, akkor felmentést kaphat a szerkezeti és műszaki ismereti vizsga alól, valamint a biztonsági üzemeltetés tantárgyakból.
Alkategóriák

A C kategória is rendelkezik alkategóriákkal:

C kategória: autóbusz és trolibusz kivételével bármilyen olyan gépjármű, amely össztömege meghaladja a 3500 kilogrammot, valamint egy ilyen jármű és pótkocsi járműegyüttese.

C1 kategória: autóbusz és trolibusz kivételével bármilyen olyan gépjármű, amely össztömege meghaladja a 3500 kilogrammot, de nem több 7500 kilogrammnál, valamint egy ilyen gépjármű és egy pótkocsiból álló gépjárműegyüttes.

Ahhoz, hogy olyan tehergépjárművet vezessünk, amely nehézpótkocsival rendelkezik, külön vizsgát kell tennünk, hiszen az már C+E kategóriába sorolható. Nehézpótkocsis teherautót, mint más nehézpótkocsival rendelkező gépjármű esetében is, csak 2 év vezetési tapasztalat után vezethetünk.

További információ és árak itt található: http://dekmarautosiskola.hu/index.php?menu=tehergepkocsi