Költözés, költöztetés költöztetőkkel

Sokunk életében eljön az a pillanat, amikor költöznünk kell. Ez sokszor jó érzéssel tölt el, mert elkezdhetünk egy új életet, új helyen, új környezetben azonban van, amikor kényszerből kell menni és nem boldogan tesszük. Annyi bizonyos, hogy a nagy fejetlenség közepette, rengeteg a teendő és a legkevésbé van kedvünk még azt is elintézni, hogyan jussanak át a dolgok egyik helyről a másikra. Ebben van segítségünkre a költöztető szakma.

Bérelhetőek költöztető autók, teherautók, ezzel csak annyi a gond, hogy ezekhez megfelelő jogosítványra van szükség, illetve a pakolást is egyénileg kell megoldani.

Amennyiben komplett költöztető vállalatot bízunk meg a feladattal, akkor a berendezési tárgyak mennyiségéhez és méretéhez megfelelő járművel érkeznek, meg lehet mondani hány pakoló embert igénylünk. Így akár a feladat teljes részét átvállalják a ki és bepakolástól a szállításig mindent. Ez viszont órabéres sávban van, vagyis minden megkezdett órát ki kell fizetni, ez sajnos nem annyira tervezhető.

Annyival tudjuk gyorsítani és könnyíteni a folyamatot, ha előtte mindent gondosan elcsomagolunk dobozokba, zsákokba. A háztartási gépeket kipakoljuk, kitakarítjuk, leengedjük a vizet és szállításra kész állapotba hozzuk. Ezekkel a lépésekkel akár órákat spórolhatunk meg.

Az árak 10-15 ezer forint/óra között mozognak, ezt befolyásolja az, hogy hány rakodó embert szeretnénk (2021-es árak). Ennek fejében csak nőhet a tarifa.