LED csarnokvilágítás napjainkban

A világítás történhet halogén, szénszálas, kompakt, volfrám vagy Led izzókkal. A különbség csupán csak annyi, hogy a Led-en kívül mindegyik nagyon sok áramot fogyaszt, nem olyan hatékony és rövid az élettartamuk. A Led ezekkel ellentétben egy modern újítás, hosszú élettartamú, nem melegszik át, így nem ad le hőt a környezetében és energiatakarékos.

Mindez azért fontos, mert egy kisebb háztartásban is jelentős áramfogyasztásbeli különbséget tudunk létrehozni a cserével, arról nem beszélve, hogy akár 8x annyi hagyományos izzót lehet elfogyasztani 1 Led izzó élettartama alatt.

LED csarnokvilágítás napjainkban

Pénzügyi befektetés

Így tehát magától értetődő, hogy ha az otthonunkban is megéri a váltás, akkor mennyire jó döntés ez ipari méretű intézményekben, csarnokokban. Kecsegtető, hogy 50-75%-os a megtakarítást érhetünk el az elavultabb társaihoz viszonyítva. Elég gyorsan megtérül, és visszahozza az árát, illetve a rá nem költött feleslegesen gyakori csere díjat, ami a hagyományos világításnál gyakori számba megy.

Hol is használhatóak? Lakásokban, üzletekben, bevásárló központokban, csarnokokban, közterületen, sportpályákon, építményeknél és még rengeteg helyen.

Zöld élet

Be kell ismernünk, hogy a jelenben van a jövő modern módon való zöldítése, hiszen a környezet számára sokkal kedvezőbb a Led világítás. Miért?

Nem tartalmaz ugyanis mérgező anyagokat, nem számít veszélyes hulladéknak, nem melegíti a környezetet, nem károsítja a környezetet és kisebb CO2 kibocsájtásúak. Ezért elmondhatjuk, hogy aki ezt a megoldást választja, az tesz azért, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után.

Hatékonyság

További érv, ami mellette szól, hogy rendkívül hatékony, ezért jobban el tudják látni a feladatukat, erősebb világítással, és esetenként akár 0-24-ben történő működőképességével. Így olyan helyekre feltétlenül ajánlott ahol nagy tereket kell, extrém módon megvilágítani, mint például szórakozóhelyeket, koncerteket, vagy gyárakat, ahol fontos a sok fény éjszaka is.

A LED csarnokvilágítás napjainkban egy fontos tényező hisz a kevesebb áramfogyasztás nem elhanyagolható tény.

LEDES világítás